Slo Molde og klatret på tabellen

Sarpsborg 08 vant 1-0 over Molde og ligger på kvalikk-plass før den siste serierunden. (Se video i saken)

Molde-Sarposborg 08

Martin Wiig scoret kampens eneste mål da Sarpsborg 08 tok en ekstremt viktig seier hjemme over Molde søndag kveld. Samtidig klarte Tromsø bare 0-0 hjemme mot Strømsgodset. Dermed innehar Sarpingene kvalikk-plassen før siste serierunde.

Wiig etter seieren over Molde

REAX-SA08-031113-OS

Det var en utrolig viktig og deilig seier,sa matchvinner Martin Wiig til NRK etter kampen.

Slik var Sarpsborg 08-Molde

♦Eliteserien

Wiig sender Sarpsborg foran

Matchvinner: Martin Wiig (her fra en annen kamp) ble matchvinner med sin scoring mot Molde.

Sarpsborg 08 måtte nærmest vinne søndagens kamp dersom de skulle ha et håp om å få spille på øverste nivå også neste sesong. Og det var ingen hvem som helst som stod på motsatt banehalvdel. Molde er nemlig et av lagene som er i best form i Eliteserien.

Men ikke engang Molde kunne tukte et Sarpsborg 08 lag som kjempet som løver gjennom hele kampen, og som altså til slutt vant 1-0.

Det var en vanskelig kamp. Molde var egentlig bedre enn oss i store deler av kampen.Men vi fikk sjansen vår og jeg fikk målet mitt. Og vi klarer å holde ut med en fantastisk laginnsats,sa Wiig.

Holdt nullen i årets viktigste

Sarpsborg 08 har blitt kritisert denne sesongen for sitt defensive spill. Og faktum er at laget har sluppet inn flest mål til nå i årets Eliteserie. Men i den kanskje viktigste kampen for sesongen, så holdt Sarpingene nullen.

Men det var da sjanser på Sarpsborg stadion denne søndagskvelden. For allerede etter ett minutt kunne gjestene tatt ledelsen

Hjemmelagets kaptein Ole Heieren Hansen bommet fullstendig på et mottak og ga Fredrik Guldbrandsen en mulighet. Sistnevnte valgte å chippe over Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr, men heldigvis for hjemmelaget så endte forsøket over mål.

Bare ett minutt etterpå var det hjemmelagets tur. Og denne sjansen var enorm. Claes Kronberg dro seg vakkert løs nede på høyrekanten. Han forserte inn i Moldes sekstenmeter og fant en umarkert Martin Wiig. Men Wiigs avslutning ble stoppet på streken av Moldes høyreback Joona Toivio.

–Den så jeg inne. Det var ikke noen topp avslutning, men den var på vei ned i hjørnet. Dessverre var det en Molde-forsvarer på streken. Den irriterte meg bare ett sekund,så klarte jeg å legge den bak meg,forklarte Wiig.

Det roet seg noe ned utover i omgangen, men begge lag skapte brukbare muligheter. Mål ble derimot ikke før pause og lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0.

Martin Wiig - selvfølgelig

Den andre omgangen åpnet langt roligere enn den første, og ingen av lagene klarte å tilrive seg noe klart overtak. Men så...

Et langt oppspill fra Sarpsborg kaptein Heieren Hansen ble stusset videre av Mohammed Elyounoussi. Bak duellen stormet Martin Wiig inn i det åpne bakrommet og dunket ballen i mål på ekte goalgetter vis.

–Det er en perfekt avslutning og en typisk spiss-scoring. Jeg vet å verdsette slike skudd. Og det er ikke enkelt å score alene med keeper,så den er jeg fornøyd med,sier matchvinneren.

Og dermed eksploderte det på Sarpsborg stadion. Og det er ikke første gang Martin Wiig har har sent Sarpingene i ekstase. Han har nemlig for vane å avgjøre viktige kamper. Som da han avgjorde kvalikk-kampen mot FFK i november 2009.

Holdt unna

Molde jaktet nå en utligning i Sarpsborg. Gjestene hadde mye ball, men klarte ikke å skape noe særlig. Med unntak av Fredriks Guldbrandsens mulighet etter 65 minutters spill.

Guldbrandsen klarte å runde Kerr i Sarpsborg-målet. Men fikk et for langt touch, og ballen endte til slutt langt over mål.

Dermed kunne det nervøse hjemmepublikummet slippe jubelen løs og gå hjem med en fornyet tro på at laget deres blir å finne på øverste nivå også neste sesong.

–Det var tøft å være 08-spiller da vi tapte 8 på rad. At vi har klart å snu det er utrolig bra for gruppa, og det føles veldig deilig,avslutter Martin Wiig.

Sarpsborg 08 avslutter sesongen om en uke. Da reiser de til Stavanger for å møte Viking i det som kan bli en av tidenes mest spennende innspurter i Eliteserien. Østfoldingene har bare to poeng opp til sikker plass. Der både Sandes Ulf, Sogndal og Vålerenga ligger faretruende til dersom Sarpingene skulle klare å vinne i Stavanger.