NRK Meny
Normal

– Utfordrende å få lokale bedrifter til å engasjere seg i Tall Ships' Races

Arrangørene i Fredrikstad får skryt fra organisasjonen som står bak den internasjonale seilregattaen.

Tall Ships' Races Fredrikstad 2014

Prosjektleder for Tall Ships' Races i Fredrikstad, Bjørg Johnsrud Western (t.v.) sammen med Paul Bishop (regattasjef i Sail Training International), Knut Western (styreleder i Tall Ships' Races Europe) og Paul Thompson (markedssjef i Sail Training International).

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Fredrikstad er en av fire vertsbyer for årets utgave av den internasjonale seilskute-regattaen Tall Ships' Races. 12. juli tar byen imot rundt 70 store og små seilskuter.

Denne uken er representanter for Sail Training International (STI), organisasjonen bak regattaen, på besøk for å sjekke at arrangementet er i rute. Markedssjef Paul Thompson ber det lokale næringslivet om å engasjere seg.

– Det er utfordrende å få lokale bedrifter til å ta del i Tall Ships' Races. Jeg mener en større del av næringslivet bør bli med, og kanskje til og med bidra som sponsorer, sier han til NRK.no.

– Håper å komme i mål

Snaut to måneder før årets regatta ankommer Fredrikstad mangler de lokale arrangørene fortsatt rundt en million kroner i sponsormidler.

– Vi har ikke dratt inn den store millionen denne uken. Men vi er fem stykker som jobber med det, og håper selvfølgelig at vi skal komme i mål, sier prosjektleder for Tall Ships' Races 2014 i Fredrikstad, Bjørg Johnsrud Western.

Sail Training International besøker Tall Ships' Races 2014 Fredrikstad

Alle detaljer skal gjennomgås når arrangørene av Tall Ships' Races i Fredrikstad legger frem planene sine for Sail Training International, organisasjonen bak seilregattaen.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Paul Thompson mener det er mange gode grunner for det lokale næringslivet til å bidra.

– Det handler om unge mennesker som brenner for dette, et opptog av store seilskuter. Det er et rent og unikt arrangement, uten negative sider, sier markedssjefen i STI.

Også regattasjef Paul Bishop i STI er med på inspeksjonsrunden i Fredrikstad. I år er det andre gangen byen er vertskap for Tall Ships' Races, og Bishop er imponert over planleggingsjobben som har blitt lagt ned lokalt.

– De har en veldig erfaren gjeng som jobber med dette. Det er mye detaljer og hardt arbeid som ligger bak, og alt ser veldig bra ut så langt, sier Bishop.

«Garanti» om 20 grader og sol

Han mener dette grunnarbeidet har lagt til rette for et flott arrangement i Fredrikstad i juli.

– Dette er toppstandard. Hvis alle havnene kunne presentert på en så detaljert og grundig måte ville det gjør vår jobb mye enklere.

– Det er fokus på ungdommene og skipene fra rundt om i verden, som er det det hele handler om, sier regattasjefen.

Bjørg Johnsrud Western forteller at de er godt i rute med det meste som skal på plass før det braker løs.

– Vi har to sjekklister, en som går på det kommersielle. Den går på bruk av logo, hvordan vi profilerer arrangementet og markedsfører byen. Og så har vi den andre hvor det sjekkes at vi er godt forberedt på å ta imot skutene, gi dem strøm, vann, ta bort søppel og ta oss av mannskapene.

Nå ønsker regattasjef Paul Bishop i STI en «garanti» for at værgudene står dem bi når regattaen ankommer Fredrikstad.

– 20 grader og strålende sol vil være fantastisk. Det har ikke kommet noen lovnader om dette ennå, men vi skal ta det senere, sier han spøkefullt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To fikk forelegg

    To personer fikk forenklet forelegg fordi de kjørte for fort i Kurlandveien i Sarpsborg hvor Up hadde kontroll i formiddag. Høyeste hastighets som ble målt i 50-sonen var 62 km/t.

  • Økobonde skeptisk til fôrimport

    Forrige uke ble det enklere regler for å importere fôr til dyrene. Men det er ikke en god løsning for økobonde Randi Finstad Sand. Hun vil ikke bruke annet fôr enn økologisk.