NRK Meny
Normal

- Vi har lært av gamle feil

Tall Ships' Races inntar Fredrikstad om 500 dager i dag, men da er det mange feil som skal unngås.

Tall Ships Races

Tall Ships' Races inntar Fredrikstad på nytt i 2014.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

– Vi har lært av gamle feil, sier kultursjef i Fredrikstad, Dag Willien Eriksen.

I dag er det fem hundre dager til skutefesten Tall Ships' Races skal arrangeres på nytt og denne gang blir det ikke bråk om parkering, penger eller timer, lover kultursjefen.

– Har kontroll

Det ble oppvask etter skutefesten Tall Ships' Races i Fredrikstad i 2005. Alt for mange parkeringsplasser og manglende oversikt hvor mange timer kommunen hadde brukt på arrangementet, fikk politikerne til å ga av skaftet og det fulgte flere krangler i kjølvannet. Alt dette har vi kontroll på nå, sier kultursjefen.

Dag Willien Eriksen

Dag Willien Eriksen.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

Han er ikke bekymret for å havne på dypt vann igjen.

– Nei, vi lærte mye forrige gang og vi har nå fått helt nye parkeringsmuligheter i sentrum knyttet til den nye Kråkerøybroa, forklarer han.

Det vil gjøre det enklere for folk å komme seg til og fra Hvaler for å delta på arrangementet.

Dag Willien Eriksen forteller at de i kommunen nå jobber godt med å kna budsjettet, regnskap og resultat fra forrige gang for å få en best mulig ut av økonomien de nå forholder seg til.

– Gleder seg

Tall Ships Races 2008, Christian Radich

Fra Tall Ships' Races i 2008.

Foto: HANDOUT / SCANPIX

Kultursjefen er ikke bekymret for arrangementet denne gang og sier det er all grunn til å glede seg.

– Jeg gleder meg veldig synes det er veldig gøy at vi har kommet frem til følgende slagord for arrangementet. I 1814 kom svenskene, i 2014 kommer hele verden, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Søkere trekker seg fra Tomb

    Tomb videregående skole i Råde må permittere ansatte, skriver Fredriksstad Blad. Flere av dem som har søkt plass ved skolen, har trukket seg og det blir færre elever enn skolen hadde lagt opp til. Tomb videregående skole hadde budsjettert med å ta inn 300 elever i år, nå ser det ut til å bli rundt 260.

  • Råkjøring i Ørje sentrum

    To bilister kjørte i 75 kilometer i timen i 50-sona i Ørje sentrum da politiet hadde trafikkkontroll der i dag. I tillegg fikk sju forenklede forelegg. Det vil trolig bli holdt flere kontroller her i fremtiden, melder politiet.