NRK Meny
Normal

– Fremdriften kunne vært bedre

RYGGE (NRK): Veldig mye må på plass dersom det skal bli flyplassdrift på Rygge etter 1. november. Daglig leder Knut R. Johannessen i Rygge Airport AS merker at de har dårlig tid.

Informerer om Rygge-planer

Åtte av fylkets ordførere var tirsdag på møte med Knut R. Johannessen (med ryggen til).

Foto: Bengt-Eigil Ruud

– Fremdriften har vært god, men den kunne vært bedre. Tiden går fort, og det er avgjørende at vi kan ta over et selskap som fortsatt er i drift, sier Johannessen.

Tirsdag var han i møte med åtte av fylkets ordførere og representanter fra fylkeskommunen. I møterommet på Støtvig hotell i Larkollen fikk ordførerne presentert planene selskapet har.

Hovedbudskapet fra Rygge Airport AS er at de er avhengig av at ingen kommuner stikker kjepper i hjulene for planene.

Tidsfristene er nemlig ekstremt stramme.

– Ordførerne vet hva som står på spill. De har en felles visjon og målsetting om å redde Rygge. Jeg opplever å få full støtte, sier Johannessen.

– Vil yte ekstra

Knut R. Johannessen

Knut R. Johannessen er fortsatt optimistisk for at det kan bli flyplassdrift på Rygge neste år.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Siste fly fra Rygge går 29. oktober. Målet til de nye eierne er at de skal ta over driften fra 1. november, men det er uaktuelt at det blir flyvninger fra Rygge gjennom vinteren.

Likevel har aktørene dårlig tid dersom det skal bli flyvninger i 2017.

Et av de mest kritiske punktene fremover, er ifølge Moss-ordfører Tage Pettersen (H) å lande konsesjonene i løpet av september. For å få til det, må politikerne også jobbe på høygir.

– De fleste politikere vet at noen ganger må man yte litt ekstra når det er stramme tidsfrister. En av de avgjørende faktorene nå er dialogen med flyselskapene før flyprogrammet for neste sommer legges. Det gjøres i oktober, og da må vi jobbe for å få på plass en konsesjon nå i løpet av september, sier Pettersen.

Dropper trolig kommunestyrene

Ordfører René Rafshol (H) i Råde er klar over at dette er dårlig tid. Han sier det kan ende med at flere av kommunene ikke tar konsesjonsarbeidet via kommunestyret.

– Flere kommuner vil droppe kommunestyremøtet for å få til dette fortest mulig. Det er en ny aktør som kommer inn, så det er den samme forutsetningen som vi legger til grunn, sier han.

Råde-ordføreren mener ordførerne i fylket er villige til å gå langt for å hjelpe selskapet med å ta over driften.

– Vi har nesten lovet i dag at dette skal vi få til, så det skal nok gå bra i forhold til konsesjonene, sier Rafshol.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vinduer knust fire netter på rad

    Det har blitt knust vinduer fire netter på rad i et bygg som huser tannlegekontor og leiligheter i Kransen 12 i Moss, skriver Moss Avis. Ifølge tannlege Arne Trondsen har 10-12 vinduer blitt knust. Det er også skader på parketten og møbler. Politiet har pågrepet en person som er mistenkt for vindusknusingen.

  • Fire biler i ulykke på E6

    Nødetatene har rykket ut til E6 ved avkjøringen til Halden, der det skal ha skjedd en trafikkulykke med fire biler involvert. Ulykken har skjedd i sørgående løp. Ingen personer skal være skadet, men ulykken har ført til trafikale problemer.