NRK Meny
Normal

Informerte om Rygge-planene

I formiddag møttes representanter for det nyetablerte driftsselskapet Rygge Airport AS ordførerne i åtte østfoldkommuner for å orientere om planene.

Informerer om Rygge-planer

Fra møtet på Larkollen i formiddag.

Foto: Bengt-Eigil Ruud

Ordførerne i Moss, Rygge, Våler, Råde, Askim, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad var invitert til møtet, som ble arrangert på Støtvig Hotell på Larkollen.

– Selskapet ønsker å orientere en del av ordførerne om planene de har. Forhåpentligvis blir det litt dypere enn det vi selv har klart å lese oss opp på i media. Dette er en viktig sak for hele Østfold. Derfor vil de orientere oss direkte, sa ordfører Tage Pettersen i Moss før møtet.

Pettersen understreker at det er viktig med forutsigbarhet for dem som arbeider på flyplassen i dag og for lokale leverandører. Han peker også på bruken av flyplassen i merkevarebygging av Østfold.

– Det er viktig for oss å vite litt om realismen i prosjektet, sier Pettersen.

Moss Lufthavn Rygge

Ordførerne får informasjon om planene for Moss lufthavn Rygge i dag.

Foto: NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slo mann med balltre

    En mann i slutten av 20-årene er pågrepet og sitter i arrest etter at han sent i går kveld dukket opp hos en mann i 40-årene i Fredrikstad og slo ham med et balltre. Offeret er kjørt til sykehus, trolig er armen brukket. Mannen i 20-årene skal avhøres i løpet av dagen, melder politiet.

  • Tatt av politiet etter bråk

    Fire personer er innbrakt av politiet i løpet av natta etter at de var kranglete på byen. To menn i Moss, én kvinne i Fredrikstad og én kvinne i Halden måtte overnatte i arresten, melder politiet.