Informerte om Rygge-planene

I formiddag møttes representanter for det nyetablerte driftsselskapet Rygge Airport AS ordførerne i åtte østfoldkommuner for å orientere om planene.

Informerer om Rygge-planer

Fra møtet på Larkollen i formiddag.

Foto: Bengt-Eigil Ruud

Ordførerne i Moss, Rygge, Våler, Råde, Askim, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad var invitert til møtet, som ble arrangert på Støtvig Hotell på Larkollen.

– Selskapet ønsker å orientere en del av ordførerne om planene de har. Forhåpentligvis blir det litt dypere enn det vi selv har klart å lese oss opp på i media. Dette er en viktig sak for hele Østfold. Derfor vil de orientere oss direkte, sa ordfører Tage Pettersen i Moss før møtet.

Pettersen understreker at det er viktig med forutsigbarhet for dem som arbeider på flyplassen i dag og for lokale leverandører. Han peker også på bruken av flyplassen i merkevarebygging av Østfold.

– Det er viktig for oss å vite litt om realismen i prosjektet, sier Pettersen.

Moss Lufthavn Rygge

Ordførerne får informasjon om planene for Moss lufthavn Rygge i dag.

Foto: NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lavere overskudd for Borregaard

    Borregaard gikk med 145 millioner kroner i overskudd på driften tredje kvartal i år. Det er 52 millioner mindre enn i samme periode i fjor.
    Selskapet forklarer det med høyere utgifter i ligninvirksomheten og kostnader knytta til oppstart i Florida Høyere tømmerpriser og økte kostnader for natronlut har også ført til at resultate til Borregaard har gått ned. Omsetningen i tredje kvartal var 1150 millioner mot 1089 millioner i samme kvartal i fjor.

  • Gjellestadskipet bør bli i Halden

    Det nyoppdagede Gjellestadskipet" bør få sin utstillingsplass i hjembyen.
    Det mener ordfører i Halden, Thor Edquist. I går fortalte NRK at det nye Vikingtidsmuseumet som er planlagt bygd på Bygdøy i Oslo er tegnet for lite og at det ikke blir plass til "Gjellestadskipet" dersom det blir gravd frem