NRK Meny
Normal

Informerte om Rygge-planene

I formiddag møttes representanter for det nyetablerte driftsselskapet Rygge Airport AS ordførerne i åtte østfoldkommuner for å orientere om planene.

Informerer om Rygge-planer

Fra møtet på Larkollen i formiddag.

Foto: Bengt-Eigil Ruud

Ordførerne i Moss, Rygge, Våler, Råde, Askim, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad var invitert til møtet, som ble arrangert på Støtvig Hotell på Larkollen.

– Selskapet ønsker å orientere en del av ordførerne om planene de har. Forhåpentligvis blir det litt dypere enn det vi selv har klart å lese oss opp på i media. Dette er en viktig sak for hele Østfold. Derfor vil de orientere oss direkte, sa ordfører Tage Pettersen i Moss før møtet.

Pettersen understreker at det er viktig med forutsigbarhet for dem som arbeider på flyplassen i dag og for lokale leverandører. Han peker også på bruken av flyplassen i merkevarebygging av Østfold.

– Det er viktig for oss å vite litt om realismen i prosjektet, sier Pettersen.

Moss Lufthavn Rygge

Ordførerne får informasjon om planene for Moss lufthavn Rygge i dag.

Foto: NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.

  • Ny forening for unge slagrammede

    Totalt sju mennesker møtte opp da LHL hjerneslag ung ble stiftet i Østfold i går kveld. Da tilsvarende forening startet i Oslo for kort tid siden, møtte tre mennesker opp. Initiativtager i Østfold, Remi Drageset er godt fornøyd