NRK Meny
Normal

Informerte om Rygge-planene

I formiddag møttes representanter for det nyetablerte driftsselskapet Rygge Airport AS ordførerne i åtte østfoldkommuner for å orientere om planene.

Informerer om Rygge-planer

Fra møtet på Larkollen i formiddag.

Foto: Bengt-Eigil Ruud

Ordførerne i Moss, Rygge, Våler, Råde, Askim, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad var invitert til møtet, som ble arrangert på Støtvig Hotell på Larkollen.

– Selskapet ønsker å orientere en del av ordførerne om planene de har. Forhåpentligvis blir det litt dypere enn det vi selv har klart å lese oss opp på i media. Dette er en viktig sak for hele Østfold. Derfor vil de orientere oss direkte, sa ordfører Tage Pettersen i Moss før møtet.

Pettersen understreker at det er viktig med forutsigbarhet for dem som arbeider på flyplassen i dag og for lokale leverandører. Han peker også på bruken av flyplassen i merkevarebygging av Østfold.

– Det er viktig for oss å vite litt om realismen i prosjektet, sier Pettersen.

Moss Lufthavn Rygge

Ordførerne får informasjon om planene for Moss lufthavn Rygge i dag.

Foto: NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.