Her prøver de å lokke til seg ansatte fra Moss lufthavn Rygge

RYGGE (NRK): Over 30 bedrifter møtte opp på Moss lufthavn Rygge for å tilby arbeid til de ansatte som mister jobben når flyplassen legges ned.

Jobbmesse på Moss lufthavn Rygge

Markedssjef Hege Aatangen åpnet jobbmessa på flyplassen klokken 12. I løpet av dagen skal de ansatte få vise seg frem for potensielle nye arbeidsgivere.

Foto: Ina-Kristin Lindin/NRK

– Dette er en jobbmesse for de ansatte som mister jobben sin på flyplassen 1. november. Jeg håper at folk tar med seg CV-en sin og benytter denne muligheten, sier markedssjef Hege Aatangen i Nav Østfold til NRK.

Hun var torsdag morgen spent på hvor mange av de ansatte ved flyplassen som ville dukke opp på jobbmessa, som Nav arrangerer i samarbeid med flyplassledelsen.

Hege Aatangen, NAV Østfold

Markedssjef Hege Aatangen var spent på om det ville dukke opp mange ansatte.

Foto: Ina-Kristin Lindin/NRK

Nærmere 40 bedrifter, vikarbyråer, utdanningsinstitusjoner og banker hadde på forhånd meldt seg på til jobbmessa.

– Det har vært en stor interesse for å delta på messa. Også blant de ansatte, forteller Aatangen.

Håper på gode jobbsøkere

En av de som har valgt å ha en stand på jobbmessa er Niels Thrap i Jobsearch.no, som jobber som bemanner og rekrutterer for selskaper i Moss og Askim.

Niels Thrap

Niels Thrap håper på å finne gode jobbsøkere på Moss lufthavn Rygge.

Foto: Ina-Kristin Lindin/NRK

Han har stor tro på at han vil finne flere godt kvalifiserte jobbsøkere på flyplassen.

– Dette går for å være folk som gjør en veldig god jobb. Det sies at det skal være godt drillet personell som vet hva det vil si å jobbe og gjøre oppgavene sine på en ordentlig måte, forteller han.

Thrap er ute etter å fylle stillinger innen blant annet varehandel og industrifag.

– Dette er stillinger som er knyttet til flyplassen. Vi håper å komme i kontakt med gode kandidater. Vi ser etter de som har en god yrkeserfaring og som passer godt til beskrivelsene av stillingene vi prøver å fylle, forteller han.

Trykk på Nav-skranken

Nav Østfold har hatt en egen skranke på flyplassen siden 15. august.

Ifølge markedssjef Aatangen har både skranken og de lokale Nav-kontorene vært godt besøkt av Rygge-ansatte den siste tiden.

– Vi har hatt et jevnt trykk i skranken på flyplassen de dagene vi har vært her. Folk stiller mange spørsmål om hvordan man skal skrive CV, om det er noen ledige jobber og hvordan man skal gå frem for å få en ny jobb. Det er også mange som lurer på ting rundt sin nye økonomiske hverdag, avslutter hun.

NAV jobbmesse på Moss lufthavn Rygge

Nav-skranken på Moss lufthavn Rygge har vært svært godt besøkt etter at den åpnet opp 15. august.

Foto: Ina-Kristin Lindin/NRK