– Det er ingen flyplassdrift her 1. november

Rygge airport sikter på å få til ny drift ved Moss lufthavn Rygge våren 2017. Håpet om ny drift kan ha fått enkelte flyplassansatte til å utsette å søke jobb, tror markedskonsulent Ken Olsen i Nav Rygge.

NAV har kontor på Moss lufthavn Rygge to dager i uka,markedskonsulentene Ken Olsen og Sabina Sidelko

NAV har kontor på Moss lufthavn Rygge to dager i uka, markedskonsulentene Ken Olsen og Sabina Sidelko gir råd til de som blir uten arbeid.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Jeg håper ikke det har skjedd, men jeg kan ikke se bort fra det, sier Olsen.

I mai bestemt styret i Moss lufthavn Rygge seg for å legge ned flyplassen.

Sist i august kom grupperingen Rygge airport på banen og fortalte at de jobbet for fortsatt drift.

Fredag kveld kom meldingen om at de har fått tilsagn om konsesjon.

–Det er ikke noe konkret tilbud pr. i dag. Markedskonsulent Ken Olsen ved NAV Rygge forstår ansatte som håper på fortsatt jobb ved flyplassen, men understreker sterkt at det ikke er flyplassdrift etter 1. november.

Råd til ansatte

Siden august har NAV hatt kontor ved flyplassen to dager i uken for å gi råd til de 500 som mister jobben.

–Hvis det er en aktør som er i gang om et halvt år, ett år eller når det måtte være så må de ta den ballen da. Men akkurat pr. nå så er det ingen flyplassdrift her 1. november så det er det vi må forhold oss til nå.

29. oktober letter det siste passasjerflyet fra Rygge. Så langt har drøyt 70 funnet seg nytt arbeid, i tillegg har LO fått melding om at mellom 10 og 15 skal studere eller ta annen utdanning.

Nye forhåpninger

– Starter de opp igjen vil jeg gjerne være med videre, sier Evy Tovås. Hun jobber i Securitas som sikkerhetskontrollør ved flyplassen. Hun tror det er 50/50 om det blir ny drift.

Evy Tovås stortrives i jobben som sikkerhetskontrollør ved Moss lufthavn Rygge

Evy Tovås stortrives i jobben som sikkerhetskontrollør ved Moss lufthavn Rygge. 29. oktober når det siste flyet letter, har hun vakt.

Foto: Anne Ognedal / NRK

–Vi får ikke mer informasjon enn det som kommer i mediene, det blir blåst opp rosenrødt, Det gir oss ekstra forhåpninger, så lever vi på den bølgen en stund og så daler vi ned igjen. .

Tovås stortrives i jobben og, hun synes flyplassen er så bra at hun mener det nesten er utenkelig at det ikke engang i framtiden blir ny drift.

Om hun da komme tilbake avhenger av hva slags ny jobb hun har fått.

– Har du fått en 100 prosent stilling, så er du så takknemlig for den jobben du har fått. Så da kan det nok hende at de må begynne å lete veldig langt for å finne nok folk til flystasjonen. Jeg er ikke den første som hopper av fra en god aktør som har tatt meg inn i varmen!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen ligger under på hjemmebane

    Stjernen spiller i ettermiddag mot Stavanger Oilers i Stjernehallen. Etter første periode ledet gjestene fra Rogaland 0-1, før de scoret ytterligere ett i midtperioden. Også Stjernens Peter Lindblad scoret i andre periode. Stillingen er 1-2 før tredje periode.

    Stjernen - Stavanger
    Foto: Sara Vilde Solås/NRK
  • 67 dyr funnet i kjeller

    48 hunder, ti katter og fem kaniner ble funnet av Mattilsynet i en kjeller i Østfold i oktober, skriver VG. Hundene sto alle oppstalla i bur, ikke alle hadde liggeunderlag, og det var stort sett tilgriset med urin og avføring, sier seksjonssjef i Mattilsynet Østfold og Follo, Nina Brogeland Laache til avisa.