NRK Meny
Normal

– Et langt steg i riktig retning

Rygge Airport har fått skriftlig tilsagn om konsesjon for drift av Moss lufthavn Rygge. – Et langt steg i riktig retning, sier daglig leder Knut R. Johannessen.

Moss Lufthavn Rygge (MRL)

Arbeidet med å overta driften av flyplassen i Rygge har ikke stanset opp for det private initiativet Rygge Airport.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Samferdselsdepartementet har ferdigbehandlet vår konsesjonssøknad, og sagt at den ser grei ut og at vi kan få konsesjon på de vilkår som følger av lov og forskrift, sier Johannessen til NRK.

Han sendte fredag kveld ut en pressemelding der det står at selskapet Rygge Airport hadde mottatt et brev fra Samferdselsdepartementet med tilsagn om konsesjon.

– Det er langt skritt i riktig retning, dette er et kjempelangt skritt. Dette er en bekreftelse på at departementet anser vårt initiativ som solid nok til at man kan gå så langt som man har gjort i dette brevet, sier Johannessen.

Mye jobb gjenstår

Konsesjonen avhenger av at selskapet innfrir de formelle kravene flyplassoperatører må tilfredsstille.

Rygge Airport må fremdeles komme til en avtale med Rygge Sivile Lufthavn om overtakelse av bygningene, og med Forsvaret om bruk av rullebanen.

I tillegg gjenstår det å få i havn avtaler med flyselskaper som kan fly fra flyplassen. Johannessen bekrefter at de har fått signaler fra flyselskaper som kan tenke seg å fly fra Rygge.

– Men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva disse samtalene går på.

Kan du si hvor mange flyselskaper det er snakk om?

– Nei, det ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på.

Knut R. Johannessen

Daglig leder Knut R. Johannessen i selskapet Rygge Airport ser lyst på fremtiden.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Det er nå jobben begynner

Det er imidlertid ikke lenger håp om at selskapet overtar flyplassdriften fra 1. november. Nå sikter grupperingen seg inn på drift fra våren 2017.

I oktober meldte Moss Dagblad at de gamle eierne i Rygge Sivile Lufthavn (RSL) holder igjen Rygge-konsesjonen og likevel ikke vil levere inn sin konsesjon ved månedsskiftet.

Da NRK snakket med daglig leder Pål Tandberg fredag kveld var han likevel positiv til Rygge Airport.

– Det er positivt at de har fått tilsagn om en konsesjon, men det er nå jobben begynner. En konsesjon har en del vilkår som må oppfylles før man kan få glede av den, og det informasjon om dette vi har etterspurt. Vi ønsker dem hjertelig velkommen og vi er positive, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Har tro på gode avlinger

    Kornbøndene i Østfold har tro på gode avlinger i år. For grønnsaksbøndene har det fine været den siste tida gjort det spesielt viktig å vanne godt nok. – Den største utfordringa nå er å vanne, det sier rådgiver i Landbruksrådgivning Øst, Hilde Marie Saastad. Hun forteller at de ikke har vært mange tilfeller av skadedyr så langt i år.

  • Vil ta imot 20 cruiseskip i året

    Fredrikstad har et langsiktig mål om å ta i mot 20 cruiseskip i året, det sier Maya Nilsen i Visit Fredrikstad og Hvaler. Det så dårlig ut for Cruise-planene til Fredrikstad da fem anløp fra Carnival Cruise ble kansellert på grunn av en artikkel i New York Times om den såkalte terrorgata på Lisleby. Nå ser det derimot ut til at det kan bli et annet selskap som legger anløpet innom Fredrikstad i 2019. Maya Nilsen tror byen vil få flere anløp i fremtiden.