NRK Meny
Normal

80.000 i bot etter FFK-kamp

Vålerenga må betale bot etter at klubbens supportere tente bengalske lys på Fredrikstad Stadion.

Vålerenga klanen

Vålerengas supportere tente bengalske lys på Fredrikstad stadion 16. mai. Dermed er klubben fra Oslo øst ilagt bot. (Arkivfoto)

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Det er Norges Fotballforbund som melder dette. I pressemeldingen til forbundet står det at «NFFs påtalenemnd anmeldte Vålerenga til Doms- og sanksjonsutvalget på bakgrunn av at klubbens tilhengere under Tippeligakampen Fredrikstad–Vålerenga 16. mai skal ha tent 8–10 bengalske lys, samt kastet gjenstander på banen.»

Utvalget finner det bevist at Vålerenga-tilhengere har forholdt seg som beskrevet i Påtalenemndas anmeldelse.

LES OGSÅ:

Kun hjemmelaget kan bruke pyroteknisk materiale

Pyroteknisk materiale kan kun benyttes av hjemmelagets supportere dersom det er gitt særskilt tillatelse og bruken skjer i tråd med NFFs anvisninger.

Bakgrunnen for det generelle forbudet, søknadsprosedyren og de strenge retningslinjene for bruk av pyroteknisk materiell er at dette er svært brannfarlig og kan forårsake skade, skriver forbundet på sine nettsider.

Utvalget legger til grunn at det var Vålerenga sine tilhengere som tente bengalske lys/bluss og som kastet bluss og gjenstander inn på banen. Klubben er dermed ansvarlig for overtredelsen som disse personene har begått.

LES OGSÅ:

Har skjedd før

Utvalget legger i skjerpende retning vekt på at bruken av pyroteknikk foregikk på selve kampområdet og således blant publikum.

Dette innebærer at handlingen hadde et større skadepotensial. I skjerpende retning legger Utvalget videre vekt på at bruken av pyroteknikk var av et relativt stort omfang.

Utvalget legger i skjerpende retning også vekt på at klubben flere ganger tidligere har blitt sanksjonert for lignende overtredelser. Etter sanksjonsreglementet bør sanksjonen skjerpes ved gjentakelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontrollerer stort bål

    Brannvesenet i Marker har rykket ut for kontroll av et stort bål i Kroksundveien.

  • Mossing på U21-landslaget

    Sarpsborg 08s Tobias Heintz er med i troppen når U21-landslaget lader opp med en treningssamling før de skal spille kvalifiseringskamper i juni. Heintz kommer fra Moss og drar på samling med lagkamerat Bjørn Inge Utvik.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK