Hopp til innhold

Borges og Jørgensen linkes til RBK

Rosenborg leter etter en erstatter for Per Ciljan Skjelbred som er enig med Hamburger SV. Mannen de leter etter kan de finne i Østfold.

Celso Borges og Joackim Jørgensen

Fredrikstads Celso Borges og Sarpsborg 08s Joackim Jørgensen kobles begge til Rosenborg som erstattere for Per Ciljan Skjelbred.

Foto: NRK/Montasje/Scanpix

Det er Adresseavisen som lanserer Celso Borges og Joackim Jørgensen som mulige nye fjes på Lerkendal.

Rosenborgs midtbanespiller Per Ciljan Skjelbred har allerede blitt enig med den tyske klubben Hamburger SV, men får ikke lov av sportslig leder Erik Hoftun å forlate Trondheim før en erstatter er på plass.

Den erstatteren kan komme fra Sarpsborg eller Fredrikstad.

Sarpsborg har avslått bud

Hoftun har sett Sarpsborg 08s Joackim Jørgensen i flere kamper denne sesongen.

«22-årige Jørgensen opererer helst sentralt på midtbanen – og kan dermed flytte Markus Henriksen opp i banen. Jørgensen kommer neppe for knapper og glansbilder, men kan bli noe billigere enn for eksempel Veigar Páll Gunnarson.» skriver Adresseavisen.

Seneste nytt fra Sarpsborg 08 er at klubben har avslått et bud på Jørgensen. Sportslig leder Bjørn Inge Nilsen ønsker ikke å kommentere pris eller hvilken klubb som har kommet med fremstøtet.

– Jeg kommenterer verken klubb eller summer, sier han til SA.

Klubben innrømmer imidlertid ikke at det kan være aktuelt med et salg av midtbanespilleren.

– Joacim er under kontrakt og det også litt opp til hva han ønsker selv. Men alt har sin pris, og det er klart at hvis det kommer et godt bud så må vi se på om det kan bli aktuelt med et salg, sa administrativ leder sport i Sarpsborg 08, Cato Klaussen til NRK i juni.

Borges med salgsgaranti

Celso Borges ble linket til Rosenborg før denne sesongen, og ifølge Adresseavisen står han fortsatt på ønskelisten til Hoftun.

«RBK bød på ham i vår, og med signalet fra FFK om at han nå er til salgs, øker muligheten for et nytt framstøt fra Brakka. Borges har kontrakt som går ut dette året, og vil bli billigere enn de syv millionene FFK sa nei til fra VIF i mars. Han kan spille både spiss og framskutt midtbanemann».

Borges fikk i juni en salgsgaranti fra Fredrikstad, dersom en klubb er villig til å bla opp den summen klubben krever for ham.