NRK Meny
Normal

- Truet ikke med øks

Bonde Hans Dagerød i Aremark hevder han aldri truet mannskapene, som ville hente en bedøvet ulv med helikopter.

Det var tilløp til dramatikk på gården til Hans Dagrød i Aremark lørdag, der mannskaper fra Statens Naturoppsyn ville plukke opp en bedøvet ulv med helikopter.

Det pågår merking av Linnekleppen-flokken, som har sitt revir blant annet i Aremark, og en hannulv lå på bakken og skulle plukkes opp, for å bli brakt til ulvemerkernes base et annet sted i Aremark.

- Vi hadde bedøvd en ulv, og helikopteret kom for å plukke den opp. Da kom grunneier og han viftet med en øks. Jeg så det da som riktig å tilkalle politiet, sier Jan Vilberg til nrk.no.

Les også:

Sjokkert over påstander

Grunneier Hans Dagrød i Aremark er helt sjokkert over påstander om at han skal ha truet mannskaper fra Statens naturoppsyn med øks.

Til smaalenene.no forteller Dagrød at han var ute i skogen sammen med sin far for å blinke delemerker da han la merke til helikopteret fra Statens naturoppsyn.

- Jeg hadde med meg øks ja, men skulle jeg ha truet et helikopter, bare vas, sier Dagrød til avisen.

Mener merkingen var dyreplageri

Hans Dagrød mener merkingen som er blitt utført de siste par dagene er dyreplageri.

- De har fulgt ulvene lenger enn de har lov til. Denne ulven var helt utslitt etter at de har jaget hele flokken og han havnet bakerst. Derfor nektet jeg dem å flytte ulven fra min grunn, sier Dagrød.

På forespørsel fra smaalenene.no om ikke det å nekte flytting var å oppføre seg truende, sier bonden nei.

- Nei, det må være visse grenser for hvordan de kan behandle dyra, tvert imot er det Statens naturoppsyn som ikke eier folkeskikk, sier Dagrød.

Politiet sier til nrk.no at de ikke vil forfølge saken, i og med at den løste seg i minnelighet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha Tollerud som ordfører

    Hanne Tollerud (i midten på bildet) fra Arbeiderpartiet har politisk flertall for å bli ny ordfører i Moss. Det ble presentert på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. På bildet er den nye ordføreren flankert av SVs May Hansen (til venstre), og Benedicte Lund fra Miljøpartiet de Grønne (til høyre).

    Ny ordfører i Moss
    Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK