- Storkommune best for flyplassen

Med en en storkommune rundt seg, ville det gått bedre med Moss lufthavn Rygge. Det mener Venstres gruppeleder i fylkestinget, Sindre Westerlund Mork.

Moss lufthavn Rygge

En storkommune ville gitt bedre forutsetninger for Moss lufthavn Rygge, ifølge Venstres Sindre Westerlund Mork.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Sindre Westerlund Mork

Mork mener alle småkommunene kjemper mot hverandre, fremfor å samarbeide om flyplassens beste.

Foto: Christina Eriksen/NRK

Det ville gått bedre med Moss lufthavn Rygge med en storkommune rundt seg, mener Venstres gruppeleder i fylkestinget, Sindre Westerlund Mork.

– Da ville vi vært tyngre, og vi hadde vært mer interessert i å utvikle arealene rundt flyplassen til flyplassens beste i forhold til næringsutvikling, sier Mork.

LES OGSÅ:

– Alle kjemper mot alle

Med alle småkommunene kjemper alle mot alle om det beste for akkurat sin egen kommune, uten å ta nok hensyn til det store fellesskapet.

– Om det hadde vært en samlet storkommune som skulle tatt beslutninger, ville det oppnås enighet mye raskere enn nå, sier Mork til NRK.no.

Han mener det også ville være enklere å få både næringsliv og fylkeskommune med på lag.

– Men er ikke alle kommunene interessert i at flyplassen skal blomstre?

– Jo, men så er vi interessert å ha næringslivet i vår egen kommune i tillegg, og da er ikke fokuset på den flyplassen, understreker Mork.

(Artikkelen fortsetter under)

Norwegian Rygge cockpit

Mork mener en storkommune ville gitt større interesse for flyselskapene fra Rygge, og at Norwegian kunne blitt.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

Norwegian kunne blitt

Norwegian slutter å fly fra Rygge fra og med januar 2012. Utenlandsrutene opphører i månedsskiftet oktober/november, mens innenriksrutene flys frem til 2. januar. Etter det vil flyplassen stå uten innenrikstilbud.

LES OGSÅ:

Venstre-politikeren mener det ikke er usannsynlig at Norwegian kunne blitt på Rygge om den var omgitt av en storkommune.

– Jeg vil si vi hadde fått større interesse for flyselskapene til å være der, om det hadde vært større trøkk på det. Det ville vi fått om vi hadde vært én kommune som hadde hatt fokus på flyplassen, sier Mork.