NRK Meny
Normal

- Sats på lokale fotballtalenter

- Fotballklubbene bør satse mer på å dyrke lokale talenter, mener tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal.

Per Ravn Omdal
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

I en debatt om lojalitet til den lokale fotballklubben på Fredrikstad stadion mandag kveld, pekte tidligere fotballpresident og UEFA-æresmedlem Per Ravn Omdal på at det bør satses mer på lokale talenter framfor dyre innkjøp.

- Ingen tålmodighet lenger

- Klubbene må i sterkere grad ta over styringen i klubbene slik at de ikke blir styrt av kortsiktig suksesstenkning fra trenere eller fra andre utenforstående elementer som vil inn og styre klubbene, sier Ravn Omdal.

Han mener det bør være en prioritert oppgave for enhver klubb å få fram de lokale talentene. - Det er jo ingen tålmodighet lenger, sier han.

- Som et kjøttmarked

- Det er veldig kynisk, og kan sammenlignes med et kjøttmarket, sier FFKs midtbanespiller Hans Erik Ramberg.

Han har selv vært proff i Nederland, og spilt for Moss, før han kom tilbake til Fredrikstad. Han savner en mer langsiktig tenkning i fotballklubben.

- Vi blir målt på resultater og det er kanskje vanskligere å opptre langsiktig enn det det skulle vært, men det bør være mulig, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fire av fem tatt i arbeidstilsyn

    Arbeidstilsynet har kontrollert 35 bedrifter i Akershus og Østfold - 29 av dem har fått pålegg om utbedringer eller blir ilagt bøter. Dette dreier seg om forhold som kan føre til dødsulykker, sier tilsynsleder Vigdis Tingelstad i Arbeidstilsynet Akershus og Østfold.

  • Kan ha funnet farlig gods på strand

    Svensk kystvakt og redningstjeneste undersøker nå en pose som har drevet i land på Jutholmen vest for Koster. Ifølge Strømstad Tidning inneholder posen en ukjent, tyktflytende væske, og redningstjenesten mistenker at det kan være snakk om et skadelig stoff.