NRK Meny
Normal

- Riktig med redusert erstatning

En av forsvarerne i metanolsaken, mener det var helt riktig å redusere erstatningsbeløpet til ofrene.

Metanol-saken
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

I lagmannsretten i går ble metanolsprit-ofrene bare tilkjent en fjerdedel av beløpet de fikk i tingretten. Beløpet er redusert fra 120.000 til 30.000 kroner.

- Økonomisk motiv

- Ofrene i denne saken har, i motsetning til ofrene i andre saker, selv begått straffbare handlinger ved at de har kjøpt smuglersprit. De har kjøpt en vare som de vet er ulovlig å kjøpe, og de har også hatt et økonomisk motiv for det - det å spare avgifter og kjøpe billig sprit, mener advokat Ernest Tell, som forsvarer en av de tre tiltalte i saken.

Tell mener den reduserte erstatningen også er viktig av andre grunner.

- I forhold til andre ofre er det viktig at det blir synliggjort at ofrene i denne saken står i en annen stilling enn ofre i andre saker, sier han. 

Ofrenes advokater vil foreløpig ikke kommentere dommen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Motstandsbevegelsen får demonstrere

  Den nordiske motstandsbevegelsen får demonstrere i Fredrikstad likevel, opplyser deres advokat Nils Nordhus.

  – Politiet har tilbudt mine klienter å demonstrere i Fredrikstad under de samme betingelsene som tidligere, men på andre datoer enn den 29. juli. Dette er oppe til vurdering hos Den nordiske motstandsbevegelsen, sier han.

  Nazi-demontrasjonstog i Falun 1. mai 2017
  Foto: Øyvind Bye Skille / NRK
 • Kripos advarer mot "Snap map"

  Kripos advarer foreldre mot den nyeste Snapchat-oppdateringen, «Snap map», som gjør det mulig for andre å se hvor du befinner deg. – Generelt så vet vi at de som ønsker å utnytte barn vil oppsøke steder hvor barna er, og kanskje utgi seg for å være barn selv. Derfor er det viktig at foreldre vet om den nye funksjonen i Snapchat, og vet hvem barna har åpen profil for og ikke, sier kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Axel Wilhelm Due, til Nettavisen.