NRK Meny
Normal

- Kommunene bør bestemme åpningstidene

Lokale myndigheter bør avgjøre åpningstidene ved Moss lufthavn Rygge og ikke Samferdselsdepartementet, mener administrerende direktør Pål Tandberg.

Moss lufthavn Rygge er stengt

Moss lufthavn Rygge.

Foto: Morten Holm / NTB Scanpix

Administrerende direktør for Rygge sivile lufthavn, Pål Tandberg, sier de ønsker at lokale myndigheter skal få bestemme åpningstidene ved Moss lufthavn Rygge.

I dag er det Samferdselsdepartementet som bestemmer åpningstidene.

Pål Tandberg

Pål Tandberg er administrerende direktør for Rygge sivile lufthavn.

Foto: Tor René Stryger / NRK

– Det har vært departementet og forholdet til Gardermoen som har vært avgjørende for våre åpningstider, ikke hva som påvirker den regionen vi opererer i, sier han.

I en søknad om ny konsesjon som skal gjelde fra høsten 2014 skriver lufthavnselskapet at de ønsker å gi mer makt til lokale myndigheter i saken.

Tandberg understreker imidlertid at de ikke planlegger å utvide åpningstidene med det første.

– Vi ønsker å ha det som på andre flyplasser: at de som ser både ulempenene og fordelene med en utvidet åpningstid skal ta stilling til spørsmålet, forklarer han.

– Så folk som bor rundt flyplassen trenger ikke å frykte en utvidet åpningstid?

– Nå lever vi godt med det vi har, men man vet jo aldri hvordan markedet vil utvikle seg. Sånn som vi ser det nå er det ikke behov for noen utvidet åpningstid, svarer Tandberg.

I dag er åpningstiden fra 6.30 til 23.30.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund påkjørt av tog

    En hund, trolig en jakthund, er påkjørt av toget mellom Spydeberg og Askim. Politiet melder at de tar hunden med til veterinær for å sjekke om den er chippet.

  • Råkjører mistet førerkortet

    En 19 år gammel bilfører ble fratatt førerkort på E6 ved Sollie, melder politiet. Farten ble målt til 145 km/t i 100-sonen.