NRK Meny
Normal

- Kommunene bør bestemme åpningstidene

Lokale myndigheter bør avgjøre åpningstidene ved Moss lufthavn Rygge og ikke Samferdselsdepartementet, mener administrerende direktør Pål Tandberg.

Moss lufthavn Rygge er stengt

Moss lufthavn Rygge.

Foto: Morten Holm / NTB Scanpix

Administrerende direktør for Rygge sivile lufthavn, Pål Tandberg, sier de ønsker at lokale myndigheter skal få bestemme åpningstidene ved Moss lufthavn Rygge.

I dag er det Samferdselsdepartementet som bestemmer åpningstidene.

Pål Tandberg

Pål Tandberg er administrerende direktør for Rygge sivile lufthavn.

Foto: Tor René Stryger / NRK

– Det har vært departementet og forholdet til Gardermoen som har vært avgjørende for våre åpningstider, ikke hva som påvirker den regionen vi opererer i, sier han.

I en søknad om ny konsesjon som skal gjelde fra høsten 2014 skriver lufthavnselskapet at de ønsker å gi mer makt til lokale myndigheter i saken.

Tandberg understreker imidlertid at de ikke planlegger å utvide åpningstidene med det første.

– Vi ønsker å ha det som på andre flyplasser: at de som ser både ulempenene og fordelene med en utvidet åpningstid skal ta stilling til spørsmålet, forklarer han.

– Så folk som bor rundt flyplassen trenger ikke å frykte en utvidet åpningstid?

– Nå lever vi godt med det vi har, men man vet jo aldri hvordan markedet vil utvikle seg. Sånn som vi ser det nå er det ikke behov for noen utvidet åpningstid, svarer Tandberg.

I dag er åpningstiden fra 6.30 til 23.30.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om å slippe ut av fengsel

    25-åringen fra Østfold som drepte kjæresten Alexandra på en hytte på Flå i fjor, ber om å få slippe ut av varetekt mens han venter på at ankesaken skal komme opp i retten. Det skriver Dagbladet. Mannen ble dømt til 13 og et halvt år i fengsel i mars, men anket dommen. Ankesaken skal opp i november, og han har bedt om å få bo hos besteforeldrene sine frem til saken skal opp igjen.

  • Vannlekkasje funnet i Hobøl

    Lekkasjen på hovedvannledningen i Hobøl er funnet og det er bare noen få husstander som ikke har vann. Det sier Christine Strømsæther, daglig leder ved Hobøl vannverk SA. På morgenen i dag var store deler av nordre Hobøl uten vann.