NRK Meny
Normal

- Kommunene bør bestemme åpningstidene

Lokale myndigheter bør avgjøre åpningstidene ved Moss lufthavn Rygge og ikke Samferdselsdepartementet, mener administrerende direktør Pål Tandberg.

Moss lufthavn Rygge er stengt

Moss lufthavn Rygge.

Foto: Morten Holm / NTB Scanpix

Administrerende direktør for Rygge sivile lufthavn, Pål Tandberg, sier de ønsker at lokale myndigheter skal få bestemme åpningstidene ved Moss lufthavn Rygge.

I dag er det Samferdselsdepartementet som bestemmer åpningstidene.

Pål Tandberg

Pål Tandberg er administrerende direktør for Rygge sivile lufthavn.

Foto: Tor René Stryger / NRK

– Det har vært departementet og forholdet til Gardermoen som har vært avgjørende for våre åpningstider, ikke hva som påvirker den regionen vi opererer i, sier han.

I en søknad om ny konsesjon som skal gjelde fra høsten 2014 skriver lufthavnselskapet at de ønsker å gi mer makt til lokale myndigheter i saken.

Tandberg understreker imidlertid at de ikke planlegger å utvide åpningstidene med det første.

– Vi ønsker å ha det som på andre flyplasser: at de som ser både ulempenene og fordelene med en utvidet åpningstid skal ta stilling til spørsmålet, forklarer han.

– Så folk som bor rundt flyplassen trenger ikke å frykte en utvidet åpningstid?

– Nå lever vi godt med det vi har, men man vet jo aldri hvordan markedet vil utvikle seg. Sånn som vi ser det nå er det ikke behov for noen utvidet åpningstid, svarer Tandberg.

I dag er åpningstiden fra 6.30 til 23.30.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter å få for mange ansatte

    De fem kommunene som skal bli Indre Østfold kommune i 2020, forsøker å unngå at ansatte blir overtallige når kommunene blir slått sammen. Det er blant annet innført nye regler når stillinger blir ledige. Nå skal det vurderes om det er mulig å dekke opp arbeidet uten å ansette en ny i kommunen.

  • Tatt tolv ganger uten førerkort

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder blant annet for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.