- Kom til flyplassen som normalt

Passasjerer som skal reise fra Moss Lufthavn Rygge på fredag, oppfordres til å møte på flyplassen selv om det blir streik.

Moss Lufthavn Rygge (MRL)
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det er brudd i forhandlingene mellom Norsk Transportarbeiderforbund og Flybunkringsservice AS om opprettelse av ny tariffavtale på Moss Lufthavn Rygge.

Det er derfor fare for streik ved flyplassen .

- Jobber med alternativer

Partene er innkalt til mekling torsdag 25. juni, og dersom det ikke oppnås enighet innen midnatt, vil det bli iverksatt streik fra arbeidstiden begynnelse fredag 26. juni.

Men selv om det skulle bli streik, oppfordrer flyplassledelsen ved MLR de reisende til å møte opp på flyplassen som normalt.

- Ved en eventuell streik ønsker vi at de som har planlagt å reise fra Moss Lufthavn Rygge møter opp som normalt og forholder seg til den informasjonen som blir gitt på flyplassen. Vi jobber nå med å finne alternative løsninger på våre rutefly den dagen, og informasjon vil bli gitt her hos oss på fredag, sier markedssjef Silje Thoresen.

- Mulig at det blir avgang fra en annen flyplass

Et mulig alternativ flyplassledelsen jobber med er å frakte passasjerene til en annen flyplass.

- Det kan være snakk om at avgangen går fra en annen flyplass, men det er litt for tidlig å stadfeste nå. Derfor ønsker vi at de reisende møter som normalt her på flyplassen, sier Thoresen.

Hun våger ikke å spå noe om hvorvidt det blir streik eller ikke.

- Det er veldig vanskelig for meg å si. Det avhenger av et møte mellom partene hos Riksmeklingsmannen på torsdag, sier Thoresen.

Etterfylling av drivstoff kan stoppe opp

De ansatte ved Flybunkringsservice AS, avd. Rygge utfører all drivstoffylling av flyene på Moss Lufthavn Rygge.

Dersom det blir streik fra fredag 26. juni, vil all etterfylling av drivstoff på Rygge stoppe opp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se vår TV-sending 18.50

  • To nye uker varetekt

    Østfold-mannen som er siktet for å ha tatt seg betalt for å ansette folk på Rema 1000 på Østlandet, ble i dag varetektsfengslet for to nye uker. Han er også ilagt brev- og besøksforbud.