NRK Meny
Normal

- FFK må tåle kritikk

Hvem skal egentlig ha lov til å mene noe om FFK? Tidligere spillere og Fredrikstad-patrioter begynner å lure.

Fredrikstad fotballklubb
Foto: Rainer Prang / NRK

I dag har påtroppende manager Morgan Andersen uttalt seg i generelle vendinger om 'falmede stjerner som ikke har ledererfaring', som bør slutte å uttale seg bastant om ting de mest sansynlig ikke vet noe om.

Dette kom i etterkant av at Kai Erik Herlovsens onsdag sa at Miikka Multaharjus prøvespilling for FFK smaker litt av panikkjøp.

Nå stusser flere profilerte individer utenfor klubbens apparat. Fritjof Gjermundsen er en tidligere toppspiller fra FFK, og har ledererfaring fra klubben. Han har ikke hørt Morgan Andersens kommentarer i etterkant av Kai Erik Herlovsens utspill, men ber folk i klubbens administrasjon om å lytte.

- Ha et åpent sinn

- Jeg har ikke akkurat hørt hva Morgan har sagt, sier Gjermundsen.

- Men uansett om det er gamle fotballspillere, trenere eller ledere som uttaler seg, så syns jeg folk må ta imot slike utspill med åpent sinn. Alle har bare gode hensikter, og håp om at FFK skal gjøre det bra.

- Hvem skal få lov å mene noe?

 - Hvis ikke tidligere fotballspillere skal ha lov til å mene noe om fotball, hvem skal få lov å mene noe da?

Dag Solheim - Fredrikstad-patriot og ekspertkommentator for NRK Østfold - er klinkende klar: Det må ikke bli slik at bare de ansatte i en fotballklubb skal ha lov til å mene noe om hvordan klubben skal drives. Fotballen er tuftet på at alle har en mening, om man har spilt fotball, eller bare vært tilskuer, linjemann eller har stått i kiosken. Det som gjør fotball til en verdensomspennende lidenskap er at alle kan ha en mening.

- Den dagen man tar bort det, fjerner man noe av det viktigste i fotballen.

Må være plass til debatt

Solheim har tidligere uttalt seg kritisk til ansettelsespolitikken i FFK. Samtidig sier Solheim at det er ikke alle innspill til klubben man kan bry seg om, spesielt i dagens verden med chatfora og alskens muligheter til enkelt å publisere meninger. Også de av det forstyrrende og rent ut håpløse slaget. Men Solheim trekker et klart skille mellom dette, og det at det må være lov å ha en konstruktiv mening.

- Det er enkelt å måle resultatene av en slik debatt. Det spilles kamp hver uke, og ut fra de resultatene kan man se om debatten rundt en klubb er positiv eller negativ.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.

  • Ny forening for unge slagrammede

    Totalt sju mennesker møtte opp da LHL hjerneslag ung ble stiftet i Østfold i går kveld. Da tilsvarende forening startet i Oslo for kort tid siden, møtte tre mennesker opp. Initiativtager i Østfold, Remi Drageset er godt fornøyd