Vil snu hver stein for å redde busstilbudet

– Men å redde bussen i Indre kan gå på bekostning av tilbudet i Ytre Østfold.

Olav Moe

Leder i samferdselskomiteen i Østfold, Olav Moe, vil gjøre det han kan for å bevare busstilbudet i Indre Østfold, men kan ikke love mer penger.

Foto: Heidi Gomnæs/NRK

Det sier leder i samferdselskomiteen i Østfold, Olav Moe.

Fra sommeren kan busstilbudet mellom Indre Østfold og Oslo bli lagt ned, og busselskapet vil også legge ned ruta mellom Mysen og Sarpsborg, fordi de går med tap.

– Nå har vi fått flere dårlige meldinger på rekke og rad knyttet til mulig bortfall av tilbud. Det er selvfølgelig noe vi ikke ønsker, og det er viktig for oss at det er busstilbud både langs E18-aksen, men også på tvers mellom Indre og Ytre Østfold, sier Moe.

Buss - Nettbuss

Nettbuss vil legge ned ekspressbussruta mellom Indre Østfold og Oslo fra sommeren 2014.

Foto: NRK Sørlandet

Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas mener det er viktig å bevare busstilbudet, og ønsker seg mer offentlige midler, men det kan ikke Olav Moe love uten videre.

– Skal vi tilføre flere offentlige kroner til bussen der,må det gå på bekostning av tilbud i Ytre Østfold. Hvis ikke må vi plusse på med større bevilgninger, sier Moe.

– Jeg er ikke rede til å ta den beslutningen. Jeg må se hvilke muligheter vi har og hvor mye vi har å spytte i dette tilbudet. Men at vi skal snu alle steiner for å forsøke å få noe til å vedvare, det skal vi selvfølgelig.