Vil legge ned enda en Halden-skole

Rådmannen i Halden foreslår å legge ned Prestebakke skole, og det kan skje allerede neste år.

Prestebakke skole, Halden

Barneskolen på Prestebakke er foreslått nedlagt allerede fra 2015.

Foto: Rainer Prang / NRK

Torsdag kveld la rådmann Gudrun Haabeth Grindaker frem sitt forslag til økonomiplan for 2015–2018 for kommunestyret. Ett av de foreslåtte tiltakene er å legge ned barneskolen på Prestebakke, og slå den sammen med Øberg og Iddevang. Det skriver Halden Arbeiderblad.

For ikke lenge siden ble det vedtatt at 100 år gamle Iddevang skole skal legges ned fra høsten, og nå kan også Prestebakke bli en del av den nye skolen som planlegges på Idd.

Anne-Kari Holm

– Vi vil aldri kunne gå med på en nedleggelse, sier Senterpartiets Anne-Kari Holm.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

– Dette er helt uakseptabelt for Senterpartiet. Fra Prestebakke til Idd er det over to mil, og for dem som bor i Kornsjø blir det over tre mil reisevei, sier kommunestyrerepresentant Anne-Kari Holm (Sp) til NRK.no.

Nylig oppusset

Skolesammenslåingen vil gi en innsparing på sju millioner kroner neste år. Økonomiplanen skal ikke behandles politisk før til høsten, men den ble likevel gjenstand for heftig diskusjon på torsdagens møte.

– Prestebakke skole ble nylig pusset opp for 25 millioner kroner, og det ga dem som bor der et signal om at vi ville satse på lokalsamfunnet. Vi vil aldri kunne gå med på en nedleggelse, sier Holm.

I tillegg til skolesammenslåingen er det foreslått å kutte ut seks av de kommunale barnehagene fra 2016, og kun beholde én, skriver Halden Arbeiderblad. Også dette vil kommunen spare sju millioner kroner på.

Rådmann Gudrun Haabeth Grindaker sier ifølge HA at det ikke er med lett hjerte hun fremmer forslagene om tiltak i økonomiplanen, men at Halden er i en kritisk økonomisk situasjon.