Hopp til innhold

Politiet ønsker tips om utbrent bil på Kløfta i drapsetterforskning

I går kveld ble en person sett løpende fra en brennende bil på Kløfta i Akershus. Nå tror politiet at den utbrente bilen har noe med drapet på en norsk-vietnamesisk mann å gjøre.

Utbrent bil

UTBRENT: Politiet fikk melding om bilbrannen rundt kl 18 tirsdag kveld. Ifølge et vitne løp en person fra stedet like etter at det begynte å brenne.

Foto: Remi Presttun

Natt til tirsdag ble en norsk-vietnamesisk mann funnet livløs i en bil i et garasjeanlegg på Grønland i Oslo. Mannen ble senere erklært død på sykehuset, og politet valgte tirsdag å åpne drapsetterforskning.

Tirsdag kveld ble tre menn pågrepet og siktet i saken. I tillegg har politiet siktet og pågrepet seks personer for etterfølgende bistand.

Nå ønsker politiet tips om bilen som ble utbrent på Kløfta i forbindelse med drapssaken.

Det er en sølvgrå metallic BMW stasjonsvogn 525 2005-modell, med skiboks på taket. Skiboksen hadde samme farge som bilen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Utbrent bil

SLUKKET: Ifølge politiet var det aldri fare for at brannen skulle spre seg, men en bil som sto parkert ved siden av, fikk brannskader.

Foto: Remi Boe Presttun

Politiet fikk først melding om bilbrann på en parkeringsplass utenfor Romerikssenteret på Kløfta rundt kl. 18 tirsdag kveld.

Ifølge et vitne løp en person bort fra bilen like etter at den begynte å brenne. Politiet søkte etter denne personen, uten hell.

Offeret selv frikjent for drapsforsøk

Den 44 år gamle norsk-vietnameseren som ble funnet drept, er selv tidligere frikjent for drapsforsøk, skriver VG.

– Det er etterforskningen i dag som har ført til pågripelsene og vi setter det i sammenheng med etterforskning rundt den dreptes historikk og tidligere hendelser rundt hans person, sa seksjonssjef Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NRK tirsdag kveld.

Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på hva politiet anser som motivet bak drapet.