Politiet jobber ut fra flere teorier

Oslo-politiet jobber ut fra flere teorier etter at en mann ble funnet død i en bil i et parkeringshus på Grønland natt til tirsdag.

Grete Lien Metlid

Politiet etterforsker funnet av en død mann i et P-hus i Oslo i natt som drap. Seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslopolitidistrikt informerte om saken på en pressekonferanse i Politihuset tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB Scanpix

Politiet i Oslo har innledet drapsetterforskning etter at en mann ble funnet død i en bil i et parkeringshus på Grønland natt til tirsdag.

På en pressekonferanse tidligere tirsdag opplyste seksjonssjef Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt at omstendigheter, observasjoner og undersøkelser gjør at saken etterforskes som et drap. Motivet er ukjent.

Tirsdag kveld forteller Lien Metlid overfor NRK at politiet jobber ut fra flere teorier. Hun forteller at flere avhør foregår tirsdag kveld, og at de blant annet jobber med å undersøke historikken til avdøde. Ifølge politiet kan mannens historikk ha sammenheng med det angivelige drapet.

Seksjonssjefen sier at det blir gjennomført flere vitneavhør av mannens omgangskrets, og at det jobbes videre med saken utover kvelden.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Norsk-vietnamesisk mann i 40-årene

Det var i 1-tiden natt til tirsdag at politiet fikk melding om at en livløs mann satt i en bil i P-huset i Smalgangen på Grønland Torg.

– Han ble kjørt til sykehus, og erklært død på sykehuset, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NRK.

Mannen er i 40-årene og bosatt i Oslo-området. Tirsdag morgen opplyste politiet at de etterforsket dødsfallet som mistenkelig, men ville ikke si hvorfor.

Både motiv og gjerningsperson eller -personer er foreløpig ikke kjent. Mannens identitet er ikke endelig bekreftet, men politiet har god grunn til å anta at det er en norsk-vietnameser i 40-årene bosatt i Oslo-området.

Politiet ønsker tips fra publikum

Politiet innledet umiddelbart en ordinær taktisk og teknisk drapsetterforskning.

– Vi jobber aktivt både i Politihuset og ute og er i gang med en rekke avhør. Vi etterforsker dette som drap med en ukjent eller flere ukjente gjerningspersoner, sa Metlid tidligere tirsdag.

Hun ønsket ikke å si noe om dødsårsaken, men bekreftet at det tirsdag pågikk obduksjon av avdøde. Mannen skal ha blitt sett i bilen sin like før klokken 23 mandag. Bilen er en BMW-modell og politiet vil gjerne ha tips fra publikum om denne bilen.

Politieter er interessert i alle typer observasjoner av mannen og bilen hans – spesielt i tidsrommet 22.30-01.00.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger