Det mener leder av viltnemda i Hobøl og Frper Håvard Jensen. Han mener saltets ødeleggelser er et miljøproblem som må tas på alvor. Nå har han bedt Statens vegvesen om en utredning.
– Frister ikke å fiske
Flere steder her i landet har gått fra salt til strø og brøyting. Nå bør det bli en realitet i hele landet, mener Håvard Jensen, som er gruppeleder for Frp i Østfold.
Håvard Jensen er svært kritisk til veisalting og har bedt Statens vegvesen om en utredning.
Foto: Tobias S. Martinsen / NRKSaltet ødelegger naturen og legger seg på bunn av tjern og vann, og det finnes ingen måte å fjerne det på i dag.
- Les også:
- Les også:
I tillegg til å være politiker, er han også leder av viltnemda i Hobøl. Han er mye i naturen og har sett det han mener er ødeleggelser på grunn av saltet.
Det frister ikke å fiske i vann ved E18 for eksempel, når vi vet hvordan det saltes.
Nå har han bedt Statens vegvesen se om det finnes andre alternativer til saltet.
Det finnes flere alternative metoder, som jeg har bedt vegvesenet om å se nærmere på.
Farten bør ned på vinterføre
Han mener det bør settes opp et regnestykke som viser hvor mye alternative metoder koster. Hvis ikke bør det holde med brøyting og strøing.
Hva med såpeglatte veier?
Saltskadede trær ved Gardermoen.
Foto: Statens VegvesenLes også:
Les også:
– Jeg synes heller farten skal senkes, enn at bilistene skal forvente helt bare veier. Spesielt når vi vet hvordan dette påvirker naturen.
Også interesseorganisasjonen Stopp veisaltingen har engasjert seg i saken. De mener at folk får en falsk trygghet med salting.
Da NRK tok saken opp med Statens vegvesen i vinter, etter flere ulykker, var svaret at det kun er en ting som hjelper på E6 når det er glatt, og det er salt.
Nå skal altså ses nærmere på saken.