Hopp til innhold

Vil ha skiskyting i Lillomarka

Lillomarka i Oslo blir skiskytterarena hvis byen får OL i 2022. Linderud øst i marka har danket ut de andre forslagene.

skiskyting, menn

Skiskyting, en av de store publikumsmagnetene under vinter-OL, bør arrangeres i Lillomarka i Oslo, mener kommunen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Nå har vi utredet flere steder for en mulig skiskytterarena. Vi begynte på Ekeberg, har sett på Huken og Grønmo. Vi har kommet fram til at det er her på Linderud det er best å ha en arena, sier miljø- og samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V).

På Ekeberg er det problemer med løypeprofiler, løypene i Holmenkollen er for bratte for Paralympics. Grønmo blir også danket ut av Linderud.

Markagrensen

Det aktuelle området ligger riktig nok innenfor markagrensen, noe som gjør prosessen mer omstendelig enn den ellers ville vært.

– Men det er ikke noe problem, hvis vi nå kommer fram til at vi søker om de olympiske leker og Paralympics. I så fall må kommunen i samarbeid med Staten gjøre det som er nødvendig for å få til det her, fortsetter Elvestuen.

Saken fortsetter under bildet

Her kan anlegget bli liggende

Her vil Oslo ha skiskytteranlegget til OL.

Foto: Oslo kommune/Google maps

God infrastuktur

Morten Haave, utredningsleder for skiøvelsene mener det er flere gode grunner til å legge skiskyting hit.

– Det er lett å komme hit både med T-bane og buss. Stedet ligger godt i terrenget og det er et eksisterende løypenett som det er lett å knytte seg til, sier Haave.

Utredningen legger også vekt på at dette vil bli en ny innfallsport til marka.

– Noe av skogen må hogges for å anlegge løypetraseene, men de er plassert slik at man må ta vekk så lite som mulig, fortsetter han.

Byutvikling

I forbindelse med OL-planene ser kommunen også på potensial for byutvikling.

– Denne arenaen er et godt eksempel på de mulighetene som finnes. Vi ønsker å se på OL-anlegg i de østlige bydelene som et verktøy for god byutvikling. Her vil det også være gode muligheter for gjenbruk og dette anlegget vil komme breddeidretten til gode, avslutter Elvestuen.