Mest Oslo-OL i Oslo

Mange nabokommuner som ønsker en del av OL-kaka i 2022 vil bli skuffet.

Holmenkollen og Oslo er med i OL-kampen

Etter det NRK kjenner til vil et OL i Oslo2022 ha de aller fleste øvelsene innenfor bygrensa. Kilder sentralt i Oslo kommune sier at mange av kommunene rundt vil bli skuffa.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Kompakte leker er stikkordet når byrådet i Oslo og Oslo2022 i dag legger fram konseptet for de olympiske vinterleker i Oslo om snaue ti år.

Etter det NRK erfarer, skal flest mulig av øvelsene gå innenfor bygrensa, og mye skal skje i Groruddalen.

Av andre kommuner i det sentrale østlandsområdet har både Asker, Bærum, Drammen, Lørenskog, Nittedal og Hurdal ønsket å være vertskap for OL-øvelser. Kilder sentralt i Oslo kommune sier at mange av disse vil bli skuffet.

OL i Groruddalen

Groruddalen trekkes fram som satsingsområde når OL-kabalen legges. Når det gjelder detaljene, holder OL-planleggerne kortene tett til brystet, men i mulighetsstudien for OL-anlegg fra april i år blir flere steder i dalen nevnt.

Blant mulighetene i arenastudien var OL-anlegg for skiskyting i Huken Pukkverk på Grorud og ishaller på Rommen, Løren, Vollebekk og to steder i nærheten av IKEA på Furuset.

Dessuten ble både Økern og Aker sykehus nevnt som mulig deltagerlandsby og medialandsby. Vekstområdet Økern ble også trukket fram som alternativ som presse- og mediasenter.

Våre kilder presiserer at det er lenge til 2022, og at anleggsfordelingen ennå ikke er endelig spikret.

Hør her:

Kampen om alpinbakkene

Det er for eksempel ikke 100 prosent bestemt hvor alpinøvelsene skal gå dersom Oslo blir tildelt lekene.

På pressekonferansen i dag vil det ikke bli lagt skjul på Lillehammer-regionen er førstevalget. Men Norefjell-alternativet er fremdeles ikke helt utelukket.

Grunnen til det er nettopp ønsket om mest mulig kompakte leker og at det er lenger til Kvitfjell/Hafjell enn til Norefjell. Det er imidlertid enklere å transportere store folkemengder til Lillehammer-området. Dessuten taler det til mjøsområdets fordel at det allerede ligger en bob- og akebane der.

Oslo må søke statsgaranti for et OL i juni neste år, men skal arrangere folkeavstemning samtidig med stortingsvalget i september før den endelige beslutningen om å søke mesterskapet blir tatt.

Vinter-OL i Oslo i 1952

Sist gang Oslo arrangerte OL var i 1952.

Foto: Aktuell / SCANPIX

Siste nytt

 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP
 • Medier: Kan være ferdig i Molde

  Eurosport og Romsdals Budstikke melder at Vegard Forren kan være ferdig som Molde-spiller, halvannet år før kontrakten går ut. Eurosport skriver at Molde vurderer å avbryte Forrens kontrakt grunnet «disiplinære årsaker av utenomsportslig karakter». Molde-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken overfor lokalavisen, og heller ikke Forrens advokat Odd Arne Nilsen ønsker å gi en kommentar til Eurosport.

  Forren
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal