– Helt nødvendig å redusere antall politidistrikter

Den nye politimesteren i Østfold er helt klar på at vi har altfor mange politidistrikter i Norge.

Jon Steven Hasseldal

Politimester i Østfold, Steven Hasseldal, ønsker seg færre politidistrikt.

Foto: Hans-Olav Rise / NRK

Steven Hasseldal hadde i går sin første arbeidsdag som politimester i Østfold. 43-åringen er konstituert i stillingen ut neste år.

Når Hasseldal bare er konstituert i stillingen betyr det at Politidirektoratet (POD) tar høyde for en omorganisering av politidistriktene.

Overfor NRK Østfold forteller den nye politimesteren at det er helt nødvendig at antall politidistrikter blir redusert fra dagens antall.

– Dagens 27 distrikter er alt for små til å kunne levere gode polititjenester i fremtiden. Vi trenger å bli bedre på samhandling og kompetanse på krevende områder. Da må man ha større distrikter. Det er helt nødvendig at vi reduserer antall politidistrikter, sier han.

Vil ha rask avklaring

Forrige uke ble et forslag til distriktsinndeling presentert i Politiforum. Onsdag ettermiddag presiserte POD at de fremdeles innstiller på ti distrikter.

Hasseldal er svært spent på hva som blir det endelige resultatet.

– Forhåpentligvis vil vi få en avklaring allerede i høst. Det er krevende å være i en omstillingsfase uten å vite hvordan norsk politi vil se ut i fremtiden, sier han.

Hos Politiforum ble det presentert ni distrikter, hvor Østfold inngår i Østland politidistrikt sammen med Romerike og Follo.

Politimesteren Hasseldal vil foreløpig ikke kommentere hvor hans nye politidistrikt bør være i fremtiden.

– Det vil jeg ikke mene noe om etter første dag på jobb. Nå vil jeg først sette meg inn i distriktet, så får vi komme tilbake til det spørsmålet senere.