Hopp til innhold

Trolig forlik i vannverkssaken

Det går trolig mot et økonomisk millionforlik i vannverkssaken.

Ivar T. Henriksen og forsvarer Hermann Skard i retten

Ivar T. Henriksen og forsvarer Hermann Skard i retten tidligere i år. Nå går det trolig mot forlik.

Foto: Ellen Sporstøl

Fredag faller dommen mot tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen i Eidsivating lagmannsrett.

Aktor ba om ni års fengsel for tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen og fem års fengsel for sønnen Pål T. Henriksen da påstand ble lagt ned i den omfattende saken 11. mai.

– Vi tror det går mot et forlik, men formelt sett er forliksbehandlingen utsatt, forteller Henriksens advokat, Hermann Skard til NRK.

Korrupte handlinger

Henriksen er funnet skyldig i korrupsjonshandlinger for 10 millioner kroner, og for økonomisk utroskap som beløper seg til 55 millioner.

Hva et eventuelt forlik vil gå ut på er ikke kjent, men det dreier seg kun om økonomiske forhold. Henriksen blir trolig uansett dømt til fengselsstraff i noen år, når dommen faller på fredag.

De straffbare forholdene skal ha blitt begått mens han gjennom en årrekke var leder for Nedre Romerike Vannverk/Sentralrenseanlegget RA-2.

Foruten 72 år gamle Henriksen og sønnen Pål, er også tidligere samarbeidspartnere Eilert Støen og Hallvard Aanonli og entreprenørselskapet Peab på tiltalebenken i Eidsivating lagmannsrett.

Kjent skyldig

Henriksen er kjent skyldig i 42 av 51 skyldspørsmål, Pål Henriksen er kjent skyldig i 11 av 15 skyldspørsmål, Støen i 11 av 15, Aanonli i tre av seks og Peab i ett av fire skyldspørsmål.

I tingretten ble Henriksen også dømt til å få inndratt alle
farmene som han kjøpte sammen med familien i Sør-Afrika.