Togkollisjon på Alna

Frontruta på passasjertoget knuste, da krana på et arbeidstog kræsjet inn i den på Alna i Oslo. Politiet og havarikommisjonen undersøker nå stedet.

Togulykke

Alle passasjerne ble evakuert fra passasjertoget som var på vei fra Oslo til Lillestrøm.

Foto: Nadir Alam / NRK

Evakueringen av passasjerer fra persontoget er nå avsluttet. Lokomotivføreren har fått en helsesjekk, og har ingen fysiske skader.

Havarikommisjonen er ankommet, og undersøker nå skadestedet.

– Klokka 11.05 fikk vi melding fra togledersentralen om at et arbeidstog har hatt et sammenstøt med et lokaltog. Dette toget var på vei fra Oslo S til Lillestrøm. Sammenstøtet skjedde like sør for Nyland stasjon, opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt.

– Det kan se ut som om en kran på arbeidstoget har kommet bort i lokaltoget, sier Pedersen.

Slo borti fronten

Togkollisjon

Kranarmen på et arbeidstog slo borti fronten på et lokaltog fra Oslo mot Lillestrøm, så ruta knuste.

Foto: Nadir Alam / NRK

– Arbeidsmaskinen var på vei mot Oslo og kom østfra på hovedbanen. Kranarmen slo borti fronten på et lokaltog fra Oslo mot Lillestrøm. Begge togene var i bevegelse, forteller pressevakt hos Jernbaneverket, Harry Korslund.

Politiet, havarikommisjonen og Jernbaneverkets egen undersøkelses- og analyseenhet er på plass for å finne ut hvorfor kranarmen var ute av stilling.

– Frontvinduet på lokaltoget er knust, utover det har jeg ikke oversikt over omfanget av de materielle skadene, sier Korslund til NRK.

Full togstans

Det er full stans på hovedbanen der kollisjonen skjedde.

Det er nå opprettet en pendelkjøring mellom Lillestrøm og Grorud i begge retninger. Fra Bryn og østover henvises til T-bane mellom Brynseng og Grorud.

Jernbaneverket anbefaler ellers reisende å ta kontakt med NSB.

Togulykke Nyland stasjon

Sammenstøtet mellom passasjertoget og arbeidstoget like ved Nyland stasjon skjedde ved 11-tiden.

Foto: Nadir Alam / NRK
Laster kart, vennligst vent...