To døgn etter drap – ingen gjennombrudd i saken

En rekke personer har blitt avhørt og mange tips har kommet inn etter drapet på Majorstua i Oslo. Men etter to dager har politiet ikke mistenkt eller pågrepet noen.

Krimteknikere på åstedet

SØKER ETTER SPOR: Kriminalteknikere er på plass på åstedet og søker etter spor utenfor leiligheten.

Foto: Martin Roalsø / NRK

– I en slik sak som dette er det alltid informasjon politiet ikke kan gå ut med. Vi håper på et gjennombrudd så raskt som mulig, sier leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

To døgn etter knivdrapet på Majorstua er det ingen gjennombrudd i saken. En mann i 20-årene fra Mysen i Østfold ble funnet drept i en leilighet mandag. Politiet rykket ut på meldinger om knivstikking etter at en kamerat fant mannen i leiligheten.

Ingen er mistenkt eller pågrepet så langt. Politilederen sier de har fått inn en del tips fra publikum.

– Vi har også vært aktivt ute og søkt informasjon, gjennom rundspørring og kontakt med personer i området. Dette kommer vi til å fortsette med. Det er fortsatt viktig at folk tar kontakt med politiet. Ikke vurder selv om det er viktig, overlat det til politiet.

Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

Søker etter nye spor

Politiet jobber intenst med å sikre spor og videomateriale fra området. I formiddag var flere krimteknikere på plass både i leiligheten hvor drapet fant sted og utenfor leiligheten. Kripos bekrefter til NRK at de bistår med teknisk kompetanse i etterforskningen av drapet.

– Nå er vi opptatt av å få mest mulig informasjon inn. Kunnskap om fornærmede, hans bevegelser og hvem han har vært i kontakt med. Vi gjør også løpende vurderinger nå om ytterligere tiltak og hva vi skal gå ut med, sier Metlid.

Krimtekniker med politihund

SØKER MED POLITIHUND: Hundefører med politihund utenfor leiligheten hvor drapet fant sted.

Foto: Martin Roalsø / NRK

Politiet sa tirsdag etter at obduksjonsrapporten ble klar at de står overfor en alvorlig drapssak. Metlid sier de har erfaring med drapssaker med en ukjent gjerningsperson og sier drevne drapsetterforskere jobber med saken.

– At det tar tid med et sånt utgangspunkt har vi erfaring med. Men vi håper selvfølgelig at vi skal få svar. Hvorvidt det vil komme på kort sikt eller om det vil ta noe tid, vi rigger oss for begge deler.

Sjekker andre hendelser i området

I det aktuelle tidsrommet mandag morgen som politiet ønsker informasjon om, skjedde det et knivran i et garasjeanlegg like ved. Politiet undersøker også andre hendelser i området.

Metlid sier ranet ikke har en sammenheng med drapet på nåværende tidspunkt.

– Nå ser vi ingen andre sammenheng mellom disse to sakene enn at det er nærhet i både tidspunkt og hvor det skjedde. Det er også viktig å si at ranet har skjedd på et offentlig sted, mens drapet har skjedd inne i leiligheten til han som døde.

Krimteknikere på vei til åstedet

PÅ PLASS ONSDAG: Krimteknikere på vei til åstedet på Majorstua onsdag formiddag.

Foto: Martin Roalsø / NRK

Like ved leiligheten hvor mannen ble drept ligger Majorstuen skole. Politiet sier at mange går til og fra skolen om morgenen og ber folk ta kontakt.

– Skolen ligger slik til at man har innsyn mot den ene siden til leiligheten hvor drapet skjedde. Vi har hatt kontakt med noen fra den skolen i en innledende fase, sier Metlid.

Laster Twitter-innhold