Hopp til innhold

Tjukkasene inntar Turistforeningen

Tjukkasgjengen og Den Norske Turistforening vil samarbeide for å få flere nordmenn ut av sofaen.

Tjukkasgjengen

Tjukkasgjengen-fenomenet har spredd seg over hele landet. Nå ønsker Turistforeningen et samarbeid.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Tjukkasgjengen, initiativtager Jan Ellefsen

Jan Ellefsen er positiv til et samarbeid med Turistforeningen.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

– Meningen er at man skal kunne benytte seg av tilbudene til hverandre. Vi skal ha felles arrangementer, som begge organisasjoner kan dra nytte av, sier Jan Ellefsen, en av initiativtakerne til Tjukkasgjengen.

Han mener at et samarbeid med Turistforeningen er interessant.

LES OGSÅ:

– Driver egentlig med det samme

– Det var Turistforeningen som tok kontakt med oss. De ønsket å se på mulighetene for et samarbeid. Turistforeningen er en organisasjon som er bygget på samme lest som oss. Vi skal ikke bli en del av turistforeningen, men ha turer sammen, sier han.

Tjukkasgjengen er en mosjonistforening som startet opp i Moss for et halvt år siden og har allerede 20.000 medlemmer.

– For Tjukkasgjengen er det veldig viktig at for våre medlemmer skal ting være gratis. Det vi har sett på er at Turistforeningen har en del gode arrangementer som er gratis; dagsturer eller andre runder som Turistforeningen arrangerer.

– Det er jo egentlig det samme som vi driver med, og jo flere vi er, jo morsommere blir det.

SE VIDEO: Tjukkasgjengen

Etter og ha sett et tresiffret tall på badevekta fikk Jan Ellefsen fra Moss nok. Han bestemte seg for og gjøre noe med vekta og begynte og gå. Men at hans strabaser skulle føre til en landsomfattende treningsbeveglese det hadde han aldri trodd.

Etter og ha sett et tresifret tall på badevekta fikk Jan Ellefsen fra Moss nok. Han bestemte seg for og gjøre noe med vekta og begynte og gå. Men at hans strabaser skulle føre til en landsomfattende treningsbeveglese det hadde han aldri trodd.

Tjukkaser spredd over hele landet

Tjukkasgjengen består av mennesker som treffes for å gå sammen i nærmiljøet, og takket være sosiale medier har foreningen vokst meget raskt.

– Vi har 253 avdelinger spredd over hele landet. Vi har også blitt internasjonale og er i Sverige, Danmark, Tyrkia, Spania, Frankrike og Hellas, sier Ellefsen.

Kristin Krohn Devold

Kristin Krohn Devold mener begge foreninger kan dra nytte av et samarbeid.

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Generalsekretær i turistforeningen Kristin Krohn Devold mener at begge foreninger vil dra nytte av et samarbeid.

– Da Turistforeningen ble startet i 1868 var det mest fokus på Fjellet. I dag må vi ha turer der folk bor, sier hun til NRK.no.

– Vi må ha turer på både tirsdager, torsdager og lørdager, og det er jo akkurat det Tjukkasgjengen har begynt med. I tillegg har de valgt et morsomt navn hvor ingen føler seg utstøtt. Målet vårt er ikke å slanke folk, målet er å få folk på tur. Er du så heldig at du går ned noen kilo i tillegg, så er det fint, sier hun.