Tiltalt for drap på restauranteier

Fire menn er tiltalt for forsettlig drap på Mohammad Arshad. 52-åringen ble i fjor slått i hjel på Manglerud i Oslo.

Mann død etter vold på Manglerud

FUNNET HER: Like etter midnatt til 28. september i fjor ble Mohammed Arshad (52) funnet liggende på gaten med store skader.

Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak

Firebarnsfaren og restauranteieren Mohammed Arshad ble funnet liggende på gaten med store hodeskader like ved sitt hjem på Manglerud.

To menn ble pågrepet to uker etter drapet, mens en tredje senere ble pågrepet og utlevert fra Spania. En fjerde tiltalt er fortatt etterlyst i saken, trolig er han i Pakistan.

Brukte pepperspray og slagvåpen

Ifølge tiltalen utstyrte tre av de tiltalte seg med slagvåpen og pepperspray før de gikk til angrep på 52-åringen.

52-åringen skal ha blitt påført alvorlige hodeskader. Han døde samme natt.

Den fjerde tiltalte var ifølge tiltalen fluktbilsjåfør og medvirker til drapet. Under selve voldsutøvelsen skal han ha suttet i førersetet i fluktbilen.

Kjent av politiet

Tre av de tiltalte tilhører ifølge politiet et tungt belastet kriminelt miljø i Oslo. Den fjerde regnes som en venn av de tre andre tiltalte, men skal ikke være en del av gjengmiljøets indre krets.

De fire fulgte etter Arshad i bil da han dro fra puben han drev på St. Hanshaugen. Etter det Dagbladet kjenner til skal de tiltalte ha trodd at det var Arshads sønn, som en av de tiltalte var i konflikt med, de fulgte etter.

– At en av de tiltalte skal ha hatt en bagatellmessig konflikt med et familiemedlem av den avdøde, forklarer på ingen måte hvorfor flere gjerningspersoner går løs på en uskyldig familiefar, sier familiens bistandsadvokat Vibeke Knapstad til avisa.

Etter fire måneder i varetekt endret to av de tiltalte sin forklaring i saken. De tilsto at de hadde påført Arshad vold. I juni tilsto også den tredje.