Syng med vårs-stipendet til Anniken Bakken Lundberg

Anniken Bakken Lundberg fikk det aller siste Syng med vårs-stipendet. For siste gang ble 25.000 kroner delt ut til et ungt kulturtalent fra Fredrikstad og Hvaler.

Let's duet vant Syng med vårs

Sander Thoresen og Morgan Lillehjem i Let's duet feirer utdelingen av fjorårets «Syng med Vårs»-stipend på 25.000 kroner. I år vant Anniken Bakken Lundberg.

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

Dette sier juryen i sin begrunnelse:

"Kandidaten er talentfull, målbevisst og hardtarbeidende. Allsidig og modig, tross sin unge alder. Hun har satt seg klare mål om videre utvikling, og har i tillegg skrevet en god søknad, som juryen la vekt på. "

Fredriksstad Blad og NRK Østfold ga i 2010 ut Cd-en «Syng med Vårs», og overskuddet fra utgivelsen har blitt delt ut som stipender på 25.000 kroner hvert år siden 2012. Unge musikere fra Fredrikstad og Hvaler har kunnet søke.

–Det betyr at 150.000 kroner er ført tilbake til unge talenter i Fredrikstad og Hvaler, sier Dag Solheim, som skal dele ut prisen sammen med Merethe Meyer.

Siste utdeling skjedde altså i kveld, under kveldens Frederik-galla. Sammen med utdelingen av andre årlige priser til unge kultur- og sportstalenter i Fredrikstad.

Søknadsfristen til det siste stipendet gikk ut den 15. desember i fjor. Tre nominerte var valgt ut blant over 20 søkere, sier Dag Solheim:

  • Crescendo-kvartetten, bestående av Theo Spillum, Birk Davidsen, Ingrid Gustavsen og Ingeborg Løland
  • Anniken Bakken Lundberg, skuespiller/sanger
  • Fred Sander Meland Olsen, musikkprodusent

– Det er et veldig høyt nivå, dette viser hvor mange lokale talenter som fins, og at det er en veldig spennvidde blant de nominerte, fortsetter Solheim.

Stipendets første vinner, Jørgen Lund Karlsen, har vært klar og tydelig på at stipendet har hjulpet godt i hans musiker-karriere.