Sykler over 300 kilometer for fotballen

Martin Fjeld markerer starten på fotballsesongen i England med å sykle rundt 318 kilometer fra London til Manchester, hvor favorittlaget Tottenham spiller bortekamp.

før avreise

Før avreise fra White Hart Lane, hjemmearenaen til den britiske toppklubben Tottenham. Fra venstre: Martin Fjeld, Knut Einar Henriksen og Rob White.

Foto: Privat

Lærer og pensjonert fotballspiller, Martin Fjeld, har sett rundt 60 kamper med Tottenham på White Hart Lane, hjemmebanen til favorittlaget. Men i år starter det med bortekamp mot Manchester United.

– Det er en kompis som har som tradisjon at han sykler til den første bortekampen, så har jeg blitt med ham i år, sier Martin på telefon fra England fredag morgen.

Startet i London

Det var Fredriksstad Blad som først skrev om sykkelturen. Foruten Martin Fjeld er Knut Einar Henriksen og Rob White med på turen.

– Vi starta fra White Hart Lane og ender på Old Trafford, arenaen til Manchester United, på lørdag.

Karene startet turen torsdag morgen i halv åtte-tiden og kom frem til Market Harborough i Leicestershire i halv ni tiden på kvelden. Fredag morgen er formen fin.

martin fjeld

Litt dårlig skiltet og ikke alltid like lett å finne frem. Da er kartet nyttig.

Foto: Privat

– Den er ganske grei, bena er greie. Men det finner vi ut når vi setter oss på setet. Det er det som er verst, sier Martin Fjeld før de setter av gårde på andre etappe mot Manchester.

– Vår får sett en del underveis. Vi sykler på sykkelveier og får sett mye som vi ikke hadde sett fra motorveien.

Tøff start

– Jeg fikk en punktering i London på onsdag. Hjulet var flatt når vi starta og jeg forsøkte å fikse det selv. Men det funka ikke helt, så jeg måtte pumpe det opp nesten hver andre kilometer underveis.

Etter hvert fant de en sykkelreparatør langs veien og det viste seg at det var en glassbit i dekket.

Oppgjøret mellom Manchester United og Tottenham starter tidlig på lørdag, klokken 12.45 lokal tid på Old Trafford. Martin håper de er fremme i Manchester allerede fredag kveld.

– Vi satser på å være fremme i kveld, hvis vi «pusher» på litt ekstra. Hvis ikke skal vi overnatte i Buxton i Peak district. Det er like utenfor Manchester. Men vi håper å være fremme i dag.

– Hva tenker du om kampen da?

– Det blir et tøft oppgjør. Jeg håper bare på at Tottenham ikke blir liggende for defensivt, men at de forsøker å stå opp litt. Jeg ser muligheten for poeng, absolutt, sier Martin Fjeld som nå er ute på sykkelsetet mellom London og Manchester.

Samler inn penger

De tre syklistene samler også inn penger til veldedighet på turen, til Sporting Memories Network. Pengene går til eldre som trenger finansiell hjelp.

Du kan følge de tre karene på Facebook under «Two Wheel Charity» som de kaller turen.