Søker om NM på ski i Indre Østfold

Samme dag som fristen går ut, er det klart at en sammenslutning av foreninger i Eidsberg, Marker og Trøgstad søker om å få ski-NM i 2016.

Ski NM

Mandag ble det klart at det kommer en søknad om å arrangere NM på ski i indre Østfold (arkivfoto).

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Lenge så det mørkt ut for et norgesmesterskap i Østfold, men nå blir søknaden sendt, bekrefter Kjell-Erik Kristiansen, leder av søkerkomiteen for NM på ski i Mysen.

– Det var akkurat i siste liten, men vi sender nå er foreløpig søknad. Jeg har snakket med skiforbundet og vi får et par-tre uker på oss til å samle sammen det som ikke er helt klart. Så sender vi en fullstendig søknad rundt 20. oktober, sier Kristiansen til NRK.

Hva førte til at det løste seg til slutt?

– Alt er ikke helt løst ennå. Vi venter på et svar fra Østfold fylke om midler derfra, men det må vi vente på til november.

– Måtte finne andre løsninger

– Men for oss var det veldig viktig at Eidsberg kommune sto samlet og sa ja til vår søknad om å bygge ut løypene, sier Kristiansen videre.

Han forteller at alle grunneierne har vært positive til en NM-søknad, men at de ikke ønsket å binde seg for så lenge at komiteen kunne søke om tippemidler.

– Dermed måtte vi finne andre alternative finansieringsmuligheter. Det har vi gjort, men det har ført til at det har tatt litt lengre tid. Det eneste som gjenstår nå er en grunneier som vil ha kompensasjon for å dytte bort det han eier, og det har vi full forståelse for. Men vi er i dialog med vedkommende, så det regner jeg med at vi løser før denne fristen.

– Vi har den beste arenaen

Kristiansen håper Østfold har en sjanse i kampen om å få arrangere mesterskapet.

– Folk her i Mysen tror at de har fått NM, men det er langt derifra. Det er nå det begynner for å si det sånn. Det som er bra med vår søknad er at det er vår tur rent idrettspolitisk. Østfold er den eneste kretsen i Ski-Norge som ikke har hatt det.

– Gjennom Momarken travbane har vi den beste arenaen av alle som søker. Men det som er vår utfordring er at vi ikke har løypene klare, legger Kristiansen til.

Om Østfold får tildelt Ski NM i 2016, lover Kristiansen at både Vibeke Skofterud og Ola Vigen Hattestad vil dukke opp.

– De vil veldig gjerne være med på et norsk mesterskap på hjemmebane.