NRK Meny
Normal

Gir opp ski-NM i Indre Østfold

Etter en over fire år lang prosess droppes søknaden om å arrangere ski-NM i Eidsberg.

NM Gålå

Et slikt syn var drømmen for hovedkomiteen i Eidsberg. Nå legger de ned arbeidet. Dette bildet er tatt under NM på Gålå tidligere i år.

Foto: Juliane Kravik

1. oktober går firsten ut for å søke om å arrangere NM i ski i 2017, uten at Indre Østfold har levert noen søknad.

Setter sluttstrek

Kjell Erik Kristiansen

Kjell-Erik Kristiansen forteller at de legger ned arbeidet.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Søkerkomiteen føler seg motarbeidet av Eidsberg kommune og kaller saken en skandale, skriver Smaalenenes Avis.

– Hovedkomiteen er enige om å legge ned arbeidet. Det er svært beklagelig for hele Indre Østfold og Eidsberg, da interessen har vært stor. Men med den behandlingen vi har blitt utsatt for av Eidsberg kommune valgte vi å sette sluttstrek, sier Kjell-Erik Kristiansen til avisa.

Han sier de har lagt ned mange timer i arbeidet med å få ski-NM til Mysen og Eidsberg uten å ha fått noe særlig hjelp fra kommunen.

Kommunen fortsetter

Erik Unaas

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas forstår komiteens frustrasjon.

Foto: NRK

Ordfører i kommunen, Erik Unaas, vil ikke kommentere kritikken, men forstår frustrasjonen over at ting har tatt lang tid.

Han sier videre at de kommer til å fortsette arbeidet med å bygge et løypenett.

– Alle aktørene er enig om at løypene må prioriteres først. Også Markers ordfører er på bølgelengde med meg her. Derfor vil vi jobbe for å få til et helårsanlegg på fortet i Mysen. Så får heller dette komme først, og eventuelt ski-NM i neste omgang. Tiden får vise, sier Unaas til Smaalenenes Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere elever sier de mobbes

    34 mobbesaker ble meldt inn av elever i Østfoldskolene til Fylkesmannen i Østfold i den årlige Elevundersøkelsen i fjor. Det er 34 for mange, mener mobbeombudet i Østfold, Henrikke Bugdø-Aarset. Hun sier det er trist at så mange leever ikke føler at skolene har tatt på alvor de mobbeproblemer disse elevene har meldt inn.

  • Slukket bilbrann selv

    Sjåføren klarte selv å slukke branntilløpet i lastebilen på fylkesvei 21 ved Halden. Brannvesenet er på stedet for å kontrollere, og veien er åpnet igjen for trafikk.