Hopp til innhold

Slik ser det ut i bunkeren

Det lille hullet øverst i døra der lyset kommer inn var eneste lufting for dieselaggregatene.

Rommet der aggregatene sto.

I dag fikk mediene se hvordan det ser ut inne i bunkeren hvor det ble holdt fest i helg

Natt til søndag fant politiet omtåkede personer utenfor inngangen til bunkeren i krysset Collets gate-Uelands gate i Oslo. 27 personer ble innlagt på sykehus for behandling etter kullosforgiftning.

I dag ble mediene ført inn i hallen der festen ble holdt. Man kommer først inn i en inngangshall som går 50-60 meter innover. Ølbokser, spritflasker og flasker med håndsprit ligger fortsatt strødd utover.

Dette er det største rommet i bunkeren. Det ble brukt som velkomstsal.

Dette er det største rommet i bunkeren. Det ble brukt som velkomstsal.

Foto: Anders Fehn / NRK

Lite hull som ventilasjon

Deretter er det sideveier inn til mange ulike rom. Helt i enden er rommet der strømaggregater som førte til kullosforgiftningen var. Rommet med strømaggregatet var veldig trangt, sier NRKs reporter Andreas de Brito Jonassen.

–– Det gikk en dør ut i friluft fra aggregat-rommet. Over døra var det et lite hull, ca 30 cm i diameter. Det kan virke som det er dette hullet arrangørene siktet til når de snakket om at det var et ventilasjonssystem her.

De to som er siktet i saken skal avhøres av politiet i dag. De er foreløpig siktet for uberettiget adgang og opphold i bunkeren. Politiet vurderer om siktelsen skal utvides.

Se innsiden av grotten.

Folk har brukt bunkeren tidligere

Direktør ved Lovisenberg, Vidar Haukeland

Vidar Haukeland, administrerende direktør for eieren av bunkeren, Diakonissehuset Lovisenberg.

Foto: NRK

Vidar Haukeland representerer Diakonissehuset Lovisenberg, som eier bunkeren. Lokalet festen ble holdt i var samlingsstasjon for Sivilforsvaret helt til 2012.

– For noen år tilbake var det noen romfolk som fant ut at dette var et fint sted å overnatte. De trenger jo et sted å bo, men det er så fuktig og kaldt her. Det er ikke et bra sted å oppholde seg over tid.

Haukeland kan likevel se bunkeren for seg som festlokale hvis man hadde hatt skikkelig lufting.

– Mye mennesker avgir jo mye varme. Sånn sett kunne det fungert som festlokale hvis man hadde hatt lufting. Men måten dette ble gjort på, å sette opp dieselanlegg i lukkede rom, det er ikke veldig smart.

Bunkeren ligger inn i fjellveggen under det store platået som utgjør området til Lovisenberg sykehus.