Ny person siktet etter Tranby-drap

En kvinne til er siktet og varetektsfengslet i Tranby-saken, der en 57-år gammel mann ble funnet i en utbrent bil på Tranby. I dag fikk også mannens ektefelle fire nye uker i varetekt med brev- og besøksforbud.

Den utbrente bilen som ble funnet på Lier

En ny person er siktet etter Tranby-drapet, der en mann ble funnet død i en utbrent bil den 27. mars i år. Det bekrefter politiet i en pressemelding.

Kvinnen, som tidligere er siktet for å ha avgitt falsk forklaring, er nå siktet etter straffeloven § 132 for etterfølgende bistand/skjule spor/fjerne bevis.

Kvinnen ble pågrepet i går ettermiddag klokka 17.30 etter at hun hadde vært i nye avhør på Lier lensmannskontor.

Hun er i slekt med den 52-årige kvinnen som er siktet for drap på sin ektemann.

Det var 27. mars i år at en turgåer varslet politiet om en utbrent bil på en parkeringsplass i Tranby i Lier i Buskerud. I bilen fant politiet en 57-åring død. Samme kveld ble hans 52 år gamle kone pågrepet og siktet for drap. Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld.

Les også:

Fremstilles for varetekt

I dag ble mannens ektefelle fremstilt for videre varetektsfengsling.

– Politiet ber om åtte uker i varetekt, sier påtaleansvarlig i saken, Vibeke Gjøslien Martins til NRK.

Kvinnen har sittet i varetekt siden påske.

Rett før klokka 17 kom kjennelsen, og kvinnen fikk fire nye uker i varetekt med brev- og besøksforbud. Kvinnen har tidligere nektet å la seg avhøre, før hun får treffe barna sine.

Den nye siktede ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Advokat Martin Smith er oppnevnt som kvinnens forvarer.

Begge fengslingsmøtene gikk for lukkede dører.

Begjærte seg løslatt

Martin Smith

Forsvarer Martin Smith sier hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Den nye siktede begjærte seg løslatt under dagens fengslingsmøte.

– Hun erkjenner ikke straffskyld for noen av postene, så hun har begjært seg løslatt, sier kvinnens forsvarer Martin Smith.

Smith har ikke fortsåelse for varetektsfenglingen, og forteller at kvinnen vil anke kjennelsen.

– Jeg stiller spørsmål ved om det er grunnlag for varetektsfengsling. Vi stiller spørsmål ved om det er bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare, slik som det er påberopt, sier Smith.

Fått nye opplysninger

Vibeke Gjøslien Martins

Vibeke Gjøslien Martins sier det har kommet frem ny informasjon i etterforskningen.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– Politiet har fått opplysninger, som etter vårt syn tilsier at kvinnen som tidligere har vært siktet for falsk forklaring, nå er siktet for det vi kaller etterfølgende bistand. For å ha skjult spor eller ødelagt bevis av betydning for drapsetterforskningen, sier aktor Vibeke Gjøslien Martins.

– Hvordan har dette kommet frem?

– Dette har kommet frem gjennom den etterforskningen vi har drevet med. Det har dukket opp nye opplysninger som sørget for at vi kalte henne inn til avhør. Og så er det da forklaringen hennes som da har endt opp i denne siktelsen, forklarer Gjøslien Martins.

Hun forteller at man etter gårsdagens avhør følte at man hadde de opplysningene man trengte for å utvide siktelsen.

– Vi mener det er riktig med 4 uker i varetekt, ut ifra de opplysningene vi har nå, sier Gjøslien Martins.

Ikke diskutert det med klienten

Jørgen Mowinckel

Forsvarer Jørgen Mowinckel sier at de ikke fikk vite om den nye pågripelsen før i dag.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Advokat Jørgen Mowinckel forsvarer kvinnen som er siktet for drap på sin ektemann. Han sier at hun begjærer seg løslatt.

– Subsidiært begjærer hun at restriksjonene lempes. Hun sitter på brev- og besøksforbud nå, hun ønsker at det i hvert fall ikke skal være mer enn kontroll. Hun ønsker å treffe barna sine.

– Hvordan reagerer dere på at en ny kvinne er siktet og pågrepet i saken?

– Det fikk vi beskjed om akkurat nå, så det har vi ikke snakket om. Vi har ikke sett noen siktelse. Jeg må få dokumentene på det, og så skal jeg gå gjennom det med min klient, sier Mowinckel til NRK.