Sigrids familie er informert

Familien til den savnede Sigrid Schjetne er informert om funnet av en død person på Kolbotn. Det sier advokat Harald Stabell.

Advokat Harald Stabell

Advokat Harald Stabell er bistandsadvokat for familien til Sigrid Schjetne.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Sperringer i skogsområde

Politiet har sperret av et område i skogen.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Mandag kveld ved 21-tiden ble en død person funnet i et industriområde på Kolbotn i Oppegård. Politiet vil ikke si noe om kjønn eller alder, men politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt sier de ikke kan utelukke at den døde er den savnede Sigrid Schjetne. Det er over fire uker siden hun forsvant fra Østensjø.

Den døde ble funnet delvis skjult og politiet betrakter det som et mistenkelig dødsfall. Politiet opplyser at liket skal obduseres i morgentimene tirsdag.

– Vi håper obduksjonen kan gi flere svar og en identifikasjon, sier Isaksen.

Nabo siktet for falsk forklaring

Advokat Kim Gerdts

Advokat Kim Gerdts representerer mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Mandag for en drøy uke siden ble en mann som bor i Sigrids nabolag siktet for falsk forklaring. Politiet ransaket da mannens bolig og gjennomsøkte bilene han disponerte den helgen Sigrid forsvant. De undersøkte også mobiltelefonen hans og PC-en hans.

Advokat Kim Gerdts, forsvarer for mannen som er siktet for falsk forklaring, sier at han er kjent med at politiet har funnet et lik, men at han bare har informasjonen fra media.

Han har foreløpig ikke snakket med sin klient i dag.

– Jeg snakker med ham daglig for å høre hvordan han har det, så jeg skal snakke med ham etterpå, sier Gerdts til NRK.no.

– Har politiet vært i kontakt med din klient i dag?

– Ikke som jeg vet. Og jeg regner med at jeg hadde blitt kontaktet da, sier Gerdts.

Han tror heller ikke at klienten har gitt politiet informasjon som kan ha ledet dem til stedet der liket ble funnet i går kveld.

– Så vidt jeg vet, har han ikke gjort det, sier Gerdts.

Ifølge forsvareren snakket den siktede mannen med politiet senest før helgen.

Gerdts har uttalt at han mener mannen, som er i slutten av 20-årene, må siktes for Sigrid-forsvinningen. Årsaken er at han på den måten vil kunne kreve fullt innsyn i alle politiets dokumenter i saken.

Ifølge Gerdts er siktelsen foreløpig ikke utvidet.

– Han er fremdeles siktet for falsk forklaring, sier han.

Mannen befinner seg for tiden på et hemmelig sted.

Tidlig tirsdag morgen avlyste politiet i Oslo sin tillyste pressekonferanse i Sigrid-saken og ba om forståelse for at det foreløpig ikke vil bli svart på spørsmål i forbindelse med denne saken.