Ordfører sier stopp etter dopflom

182 personer ble lørdag tatt med narkotika på elektronicafestivalen Extrema Outdoor. Nå har ordføreren fått nok.

Extrema Outdoor 2011

Det kan være siste gangen elektronicafansen får oppleve Extrema Outdoor på Kalvøya, etter rekordmange narkotikabeslag under lørdagens festival.

Foto: Søderstrøm, Christine / Scanpix

Odd Reinsfelt

Ordfører i Bærum, Odd Reinsfelt (H).

Foto: Høyre

– Politiet anbefalte at vi skulle si nei forrige gang, og jeg var enig med politiet den gangen, og nå har det skjedd det samme. Nå er det slutt, sier ordfører Odd Reinsfelt til VG.

Lørdag ble 182 personer tatt for bruk eller besittelse av GHB, amfetamin, kokain, hasj, ecstasy og LSD.

– Når vi har erfart det samme i år som i fjor, er det nesten utenkelig at Bærum kommune kan tillate dette en gang til, sier han.

Politikerne i Bærum var skeptiske til å la Extrema Outdoor arrangeres på nytt, etter fjordårets klageflom på grunn av støy og narkotikabruk. Men ga festivalen en ny sjanse.

900 000 tusen i narkobøter

Før festivalen varslet politiet om at bøtene for å bli tatt med narkotika på Kalvøya ville bli satt opp til 5000 kroner. 180 av de som ble tatt for bruk eller besittelse fikk bot, og politiet har tilsammens krevet ut hele 900 000 kroner i bøter lørdag, skriver Budstikka.no.

– Vi har vært ganske så tydelige på at vi ville være til stede. Men dét og strenge bøter har åpenbart ikke hatt effekt på alle, sier fungerende politimester Astrid Birgitte Borge til avisen.

Video 100 tatt med narko på Kalvøya

100 tatt med narko på Kalvøya

Skuffet festivalsjef

Festivalsjef Dominic Gorham er skuffet.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med kommunen, og har jobbet ekstremt tett med politiet, sier han.

Svømte fra politiet

Berger

Innsatsleder Tomm Berger i Asker og Bærum politidistrikt.

Foto: Enger, Joakim S. / SCANPIX

En 25 år gammel mann fra Drammen var en av de tilsammen 182 personene som ble pågrepet lørdag. Han kastet seg i Sandvikelva og forsøkte å svømme fra politiet, da han ble stoppet av en sivil politimann.

I en sekk mannen slengte fra seg fant politiet halvannen liter GHB.

– Sekken inneholdt betydelige mengder GHB, hele 1,5 liter, som vi antar at han planla å selge, sier operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt, Tone Kavli til NRK.

Mannen ble fisket opp av en politipatrulje i båt og pågrepet.

Færre overdoser

Nærmere 500 fant veien til lørdagens festival på Kalvøya i Bærum, som ble arrangert for andre år på rad.

I fjor ble 68 personer tatt med narkotika i løpet av arrangementet. Ni personer ble den gang brakt til legevakt på grunn av overdose.

– Det gledelige i år var at sanitet hadde mindre å gjøre, sier Berger. Etter festivalen ble det meldt om bråk og uro i Sandvika sentrum, men i 1-tiden hadde de fleste funnet veien inn til Oslo og situasjonen var i ferd med å roe seg, opplyste politiets innsatsleder til NTB.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.