– Det er på tide å få opp Fredrikstad

Over 3000 tilskuere så treningskampen mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08. – Nå har vi vært hakket foran i divisjonssystemet lenge nok, det er på tide å få opp Fredrikstad, sier Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen.

Sarpsborg-Fredrikstad

Kun to av spillerne som var involvert i gårsdagens treningskamp har spilt et tellende lokaloppgjør mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad. Det er Kjetil Berge og Ole Heieren Hansen, her fra en kamp i eliteserien i 2011.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

– Det er på tide å få Fredrikstad opp, det tror jeg alle hadde syntes var fint. Det er ingenting som er mer artig enn disse lokaloppgjørene, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Over 3000 tilskuere satt på tribunene da Sarpsborg 08 slo Fredrikstad 3–1 i en treningskamp mandag kveld.

Geir Bakke mener sarpingene var best både på og utenfor det grønne kunstgresset.

– Jeg har skjønt at det betyr litt når rødt og blått møter hverandre. Det var mange sarpinger som kom hit og faktisk vant tribunen, følte jeg. Det er mulig jeg er litt partisk, men jeg synes jeg hørte oss bedre enn dem, forteller Bakke.

Sarpsborg-supportere

Rundt 500 sarpinger tok turen til Fredrikstad stadion for å se treningskampen mellom Sarpsborg og Fredrikstad.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Virket nervøse

Jan Halvor Halvorsen

FFK-trener Jan Halvor Halvorsen var overrasket over hvordan laget hans så ut de første 25 minuttene mot Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

I dagene før søndagens lokaloppgjør, hadde både sarpinger for Fredrikstad-folk gjennomført vennskapelige rampestreker i motstandernes byer.

Blant annet prydet en stor FFK-logo flere kjente bygg i Sarpsborg.

Men da kampen endelig var i gang foran de 3202 tilskuerne, virket det som om Fredrikstad-spillerne var preget av stundens alvor.

– Vi virket faktisk litt nervøse og det overrasket meg. Det er ikke sånn det skal være, det skal jo være en glede og gi en ekstra boost når det er lokaloppgjør og mye folk, sier Fredrikstad-trener Jan Halvor Halvorsen.

– Må få tilbake derbyene

Sarpsborg 08-kaptein Ole Heieren Hansen og forsvarskollega Kjetil Berge var de eneste spillerne involvert i gårsdagens kamp, som har spilt en tellende kamp mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad.

I tillegg har Sarpsborg-spiller Joachim Thomassen spilt lokaloppgjøret som Fredrikstad-spiller.

Sist gang lagene møttes i en tellende kamp, var 26. september i 2011. Da vant Fredrikstad hele 4–1 på Sarpsborg stadion.

29 år gamle Heieren Hansen mener det er på tide at man får et skikkelig lokaloppgjør i eliteserien igjen.

– Nå har vi vært hakket foran i divisjonssystemet lenge nok, det er på tide å få opp Fredrikstad. Vi må få tilbake de derbyene vi er lystne på alle mann. Vi elsker å spille mot Fredrikstad, og jeg vet at Fredrikstad elsker å spille mot oss. Hvis Fredrikstad rykker opp, så skal vi sørge for å bli værende i eliteserien, smiler han.