Russejente voldtatt i Oslo

Politiet leter etter gjerningsmannen, etter at en kvinnelig rødruss ble slått ned og voldtatt ute på en parkeringsplass ved Sogn.

Sogn

Voldtekten skjedde utendørs i nedkjøringen fra Bertel O. Steen til en liten parkeringsplass. Dette er like ved Ring 3, og i nærheten av McDonalds.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Kari-Janne Lid

– Kvinnen er påført lettere skader. Hun forteller at hun ble slått ned før hun ble voldtatt, forteller Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Foto: Dina Johnsen / NRK

– Det var torsdag morgen klokken 05.19 at politiet fikk melding fra en sjåfør på en russebuss om at at en kvinnelig rødruss hadde blitt utsatt for en voldtekt, sier Kari-Janne Lid, som er leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Voldtekten skjedde utendørs i nedkjøringen fra Bertel O. Steen til en liten parkeringsplass. Dette er like ved Ring 3, og i nærheten av McDonalds.

– Kvinnen er påført lettere skader. Hun forteller at hun ble slått ned før hun ble voldtatt, sier Lid.

Da politiet kom til stedet, pekte hun ut åstedet, før hun ble kjørt direkte til overgrepsmottaket.

Gjerningsmannen var ikke russ

– Han var en ung mann på cirka 20 år, med kort mørkt hår, som var over 1,80 meter høy og hadde på blå jeans og lyseblå overdel, opplyser Lid.

Politiet prøver nå å kartlegge hvilke busser som var til stede og hvem som var med i bussene i området, for å se om noen av disse har hatt med seg noen i bussene som ikke var russ.

– Vi vet ikke hvem han er, men prøver å kartlegge området ved bruk av overvåkingsvideoer.

De ber vitner om å ta kontakt med politiet viss de kan ha sett noe som kan hjelpe politiet i etterforskningen.

Folk kan ringe 22 66 94 64 (dagtid), 22669966 (kveldstid) eller sende epost til oslo.seksualforbrytelser@politiet.no.