Rektor avlyste elevenes skoleball

DRAMMEN (NRK): Da den nyansatte rektoren ved Børresen ungdomsskole i Drammen avlyste det tradisjonelle skoleballet ble det store protester fra elevene.

Marianne Haagensen

KRITISERT: Rektor Marianne Haagensen møtte sterk motstand da hun prøvde å snu en populær tradisjon. Nå begynner skolen å komme til enighet med elevene og foreldrene.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

– Jeg har vel aldri opplevd å ha fått så mye kjeft i hele min 25-årige lærerkarriere, forteller Marianne Haagensen, som tiltrådte som rektor ved Børresen skole i høst, til Drammens Tidende, som først omtalte saken.

Ifølge Drammens Tidende varslet Haagensen i sitt første møte med 10.-klassens ballkomité at det ikke vil bli ball ved Børresen skole som før. Tidligere år har elevene i samarbeid med foreldre arrangert ballet på egenhånd, men nå ønsker rektoren at skolen også skal bidra.

Da reagerte elevene med protestplakater i gangene hvor det stod «Rektor vil ha pølsefest».

Frustrasjon og tårer

Da NRK møter Haagensen i skolegården tirsdag morgen forteller hun at elevene ble kjempelei seg og frustrerte da de fikk høre at det ikke ble noe av ballet slik de hadde planlagt.

– Det skjønner jeg veldig godt. De har planlagt dette i lang tid og gledet seg, og når jeg som ny og ukjent rektor da kommer inn og sier at ballet ikke blir slik de hadde tenkt seg, forstår jeg at de blir kjempefrustrerte, sinte og lei seg, sier hun til NRK.

– Du var ikke litt redd for å bli upopulær etter så kort tid som rektor?

– Jeg var forberedt på at det kom til å bli sterke reaksjoner, men jeg ønsker å starte en ny og positiv tradisjon for skoleballet.

– Vi har kommet frem til et kompromiss

I skolegården møter vi også to av tiendeklassingene som hadde gledet seg til skoleball, Ida Fronth-Andersen og Idunn Trømborg Hoviosen. De forteller at nyheten kom som et sjokk.

– Det var litt blandende følelser. Ingen hadde forventet at det skulle bli sånn etter alle de årene med tradisjon.

Jentene forteller at de har kommet frem til et kompromiss der alle er fornøyde, og de tror det kommer til å bli en fin kveld. Kjoler blir det uansett, selv om rektoren har satt ned foten når det gjelder limousin.

Børresen ungdomsskole

Da NRK møtte Marianne Haagensen tirsdag morgen var skolegården nesten tom for elever. Mange ble frustrerte da de hørte at skoleballet ble endret på.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Viktig at ingen utelukkes

Rektoren ved Børresen er opptatt av at arrangementet skal gjelde for alle, og hun mener at skolen har elever fra ulike sosiale lag å ta hensyn til.

– Det er viktig for meg at alle tidendeklassingene ved skolen skal få mulighet til å være med på dette, og da jeg skjønte at ikke alle var det fra før, måtte skolen gripe inn, sier Haagensen og fortsetter:

– Jeg tror dette blir en fin fest der jeg skal sette rammene i samarbeid med foreldrene, og elevene skal få bestemme innholdet. Da tror jeg det kan bli en drømmekveld for alle.