Ranerne fortsatt på frifot

Politiet jakter fortsatt på ranerne som onsdag kveld stripset fast to ansatte i en elektronikkbutikk på Liertoppen og truet dem med kniv.

Siba på Liertoppen ble ranet onsdag kveld

Store politistyrker lette etter gjerningsmennene som ranet Siba på Liertoppen.

Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no

Torsdag formiddag jobber politiet fortsatt med å sikre videomateriale og andre spor i etterforskningen. Etterforskningsleder i Lier lensmannskontor, Sindre Kolstad, forteller at de har fått inn flere vitneobservasjoner i løpet av dagen.

Rett etter at Liertoppen kjøpesenter stengte kl. 21.00 onsdag kveld, tok tre maskerte menn seg inn i senteret. To ansatte i elektronikkbutikken Siba var da i ferd med å stenge forretningen, men mennene truet dem inn i butikken igjen. Der ble de to truet med kniv og stripset fast.

– Vi fikk melding etter at de to ansatte hadde klart å utløse ransalarmen i forretningen. Da hadde de ligget stripset fast i anslagsvis 15 minutter mens ranerne tok med seg en del mobiltelefoner, forteller operasjonsleder hos politiet i Søndre Buskerud, Olav Myrvold.

De ansatte ble ikke fysisk skadet, men har i løpet av natten fått tilbud om oppfølging både av politiet og av bedriften de jobber for.

Laster Twitter-innhold

Sølvgrå bil

Ifølge politiet satt en fjerde person i en bil på utsiden av kjøpesenteret og ventet på de tre maskerte mennene.

– Ut fra materialet fra overvåkingsvideo ser det ut som om bilen er en sølvgrå Volkswagen Jetta eller Bora. Det skal vi se nærmere på utover dagen, sier Myrvold.

Ran Siba Liertoppen

Politiet sperret av Liertoppen etter ranet.

Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no

– Er det noen vitner til ranet?

– Ikke i butikken, men det var folk ellers på senteret. Vi har avhørt noen, men er interessert i å snakke med andre som kan ha sett noe både en halvtimes tid før og etter ranet, sier han.

Blant annet holder en matbutikk på senteret åpent til kl. 22:00.

Følger opp alle ansatte

PR- og informasjonssjef i Siba, Nora Ay, forteller at de ser på saken med stort alvor og at alle de ansatte i butikken vil få oppfølging i dag og fremover.

Nora Ay

Nora Ay i Siba sier de ser alvorlig på saken der to ansatte ble stripset fast og truet med kniv under et ran onsdag kveld.

Foto: Siba

– Det er viktig for oss å involvere alle de ansatte slik at de skal kunne føle seg trygge på jobb, sier Ay.

Hun ønsker ikke å gå inn i detaljer om hvilke rutiner de har for ran og hvordan de to ansatte blir fulgt opp.

– Det blir veldig personlig og individuelt.

Informasjonssjefen sier hun har vært i kontakt med den daglige lederen i Siba på Liertoppen, og understreker at de ansatte vil få den hjelpen de trenger.