HIV-smittet transseksuell prostituert siktet for voldtekt

En transseksuell prostituert 35-åring fra Peru er varetektsfengslet siktet for å ha voldtatt en mann i Oslo.

35-åringen er også siktet for å ha utsatt mannen for HIV-smitte skriver VG . Den siktedes advokat sier til NRK at hans klient nekter enhver form for straffskyld i saken.

– Hun erkjenner ikke straffskyld. Hun har forklart at hun har hatt seksuell kontakt med den fornærmede og har sagt at han kjøpte seksuelle tjenester. Hun har forklart at det ikke har vært noen form for vold eller tvang og at alt har skjedd frivillig, sier advokat Vegard Aaløkken til NRK.

Ble pågrepet i Spania

Den transseksuelle skal ifølge hennes forsvarer også ha vært klar over at hun har HIV, men brukt beskyttelse, skriver Dagbladet

– Hun har sagt at hun er fullstendig klar over smitten og at hun har brukt beskyttelse for å unngå å smitte noen, sier Aaløkken.

Det var i forrige uke at 35-åringen ble utlevert til Norge etter å ha blitt pågrepet i Spania i fjor høst. Der ble hun pågrepet etter å ha vært etterlyst av Norske myndigheter.

På fredag bestemte Oslo tingrett at 35-åringen skal varetektsfengsles i fire uker.

Endret forklaring

Den siktede som blir omtalt som kvinne av retten, har ifølge kjennelsen endret forklaring fra først å ha hevdet at hun ikke har hatt seksuell kontakt med den fornærmede mannen, til å hevde at den seksuelle kontakten var frivillig.

I kjennelsen står det også at politiet har sikret seg DNA-bevis som knytter 35-åringen til voldtekten.

– Min klient er veldig enig i siktelsen, men ønsker ikke å kommentere saken utover det. Vi vil ikke ha noe oppmerksomhet om denne før rettsaken starter, sier Karoline Henriksen, bistandsadvokat for den fornærmede mannen til NRK.