Politijakt endte med kollisjon

En 19-åring ble kjørt til sykehus etter at politiet med vilje kjørte inn i bilen hans for å stoppe ham fra å legge seg i motgående kjørebane på E6 i Akershus. Ifølge politiet er mannen uskadd.

Bil av veien på Kløfta

Politiet kjørte med vilje inn i bilen hans for å stoppe ham fra å legge seg i motgående kjørebane på E6 i Akershus.

Foto: Ole Edvin Tangen

Politiet meldte om hendelsen, som skjedde ved Kløfta, klokka 03.46 natt til fredag.

Før politiet valgte å kjøre inn i bilen, hadde de fulgt etter den i minst ti minutter etter at føreren hadde stukket fra en politikontroll ved Skarnes.

– Det var to gutter i bilen. Føreren var 19 og passasjeren var 17, opplyser jourhavende jurist Ivar Johansen i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet mistenker at sjåføren kjørte i ruspåvirket tilstand. Foto: Ole Edvin Tangen.

Like over klokka 5 melder politiet at føreren av bilen fremstår uskadd etter å ha blitt undersøkt av helse. Tidligere hadde politiet meldt at sjåføren var kritisk skadd.

Laster Twitter-innhold

Passasjer uskadd

Passasjeren kom uskadd fra hendelsen, mens føreren ble kjørt til Ullevål sykehus med det som først ble betegnet som kritiske skader.

– Siste som har blitt opplyst er at fører også fremstår som uskadd etter å ha blitt undersøkt av helsevesenet, sier Johansen til NRK.

Ferden startet i Skarnes i Hedmark hvor bilen ble forsøkt stoppet i kontroll. Det ble blant annet forsøkt å stoppe den med spikermatte, uten at det hjalp.

Det var en patrulje fra Øst politidistrikt som kjørte inn i bilen etter at den hadde kommet over fra nabodistriktet. Spesialenheten er rutinemessig varslet.

Mistenker rus

Fører av bilen (19) er fra Møre og Romsdal, mens passasjeren er en 17 år gammel gutt fra Østlandet.

– Vi har mistanke om at fører var påvirket av rusmidler, sier operasjonsleder Martin Schie i Øst politidistrikt.

Laster Twitter-innhold