Politiet vil verne bevis

Fengslingsmøtet mot faren til den forvunnede fangen Mohammed Akbar, ble lukket for pressen. Politiet vil verne om bevisene i saken.

Pressen fikk ikke være til stede i et fengslingsmøte i Oslo tingrett mandag der politiet krevde fire ukers fengsel i full isolasjon for faren til straffedømte Mohammad Akbar.

Akbar ble bortført sist fredag.

Politiadvokat Arne Donald Andersen begjærte lukkede dører da faren ble framstilt for varetektsfengsling. Siktedes forsvarer, advokat John Christian Elden, motsatte seg ikke, og forhandlingene gikk uten pressen til stede.

Offentlighet kan skade og vanskeliggjøre etterforskningen i saken, som har fått stor oppmerksomhet i mediene, het det i rettens kjennelse.

Politiet er redd omtale i mediene kan skade deres beviser.

Elden sa til NTB søndag at Akbars far har alibi, og at han stiller seg uforstående til siktelsen som er rettet mot ham. Han har ikke villet ha kontakt med sønnen etter at han ble arrestert i 2005, og han visste ikke om permisjonen før Aftenposten ringte ham på fredag, sa Elden.

Onkel også siktet

Politiet vil også begjære fire ukers varetektsfengsling for Akbars onkel, en annen siktet i bortføringssaken.

- Vi mener det er riktig med full isolasjon for begge de siktede. Vi setter ikke lit til det de har forklart i avhørene, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo-politiet til NTB.

Fengslingsmøtet for onkelen vil gå etter at kjennelsen mot faren er klar.

Akbar ble bortført av to maskerte menn mens han sammen med to fengselsbetjenter besøkte sin syke mor på Alnabru fredag. Han satt fengslet for vold og trusler.

Ikke meldt seg

Mohammad Akbar sa før helga til sin forsvarer, advokat Linn Anett Borge, at han ønsker å melde seg for politiet.

- Han har ikke meldt seg for oss foreløpig, sier Abrahamsen.

Det er heller ikke flere siktede eller mistenkte i saken. Men det kan fort skje.

Akbar hevder selv han ble bortført, men politiet jobber ut fra en teori om at han iscenesatte sin egen forsvinning og at bortføringen er å regne som en rømning.

Dersom politiets teori stemmer, risikerer faren og onkelen ti år i fengsel. (NTB-NRK)