Peterson unngår konkurs

Peterson Linerboard i Moss har fått gjennomslag for sitt akkordforslag.

Peterson i Moss

Papirbedriften i Moss har fått ja fra 95 prosent av kreditorene.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

95 prosent av kreditorene - som hadde 190 millioner kroner til gode - har sagt ja til at bare 25 % av gjelden blir dekket inn. Det skriver Moss Avis.

Peterson så akkordforslaget som eneste mulighet til å unngå konkurs.

LES OGSÅ:

Kritiske til akkordforslaget

Flere kreditorer har vært kritiske til akkordforslaget, som altså fører til at de bare får igjen 25% av det de har tilgode fra Peterson. En av de sterkeste kritikerne har vært Otto Jakobsen i Tools-kjeden.

– De har aldri hatt så mye å gjøre, og de har aldri hatt så bra priser på det de produserer. Da synes jeg det er et kynisk spill at vi som kreditorer ikke skal få mer enn 25 prosent, har han tidligere uttalt til NRK.no

Peterson-ledelsen har også innrømt at det gåpr bedre nå, og at det nettopp derfor er grunnlag for gjeldsforhandlinger for å komme over kneika i stedet for å gå konkurs. Og nå har nesten alle kreditorene - 97 prosent - gått med på akkorden.

LES OGSÅ:

Formell godkjennelse i desember

Den endelige opptellingen kommer senere i uka, og det er Moss tingrett som formelt skal godkjenne prosessen. Ifølge Moss Avis blir dette trolig i midten av desember.

– Vi vil foreta en endelig opptelling torsdag, så meldes dette inn til Moss tingrett fredag, sier Tom-Hugo Ottesen til avisen.