Thon til NRK: – Det blir en nøktern vielse

Eiendomsmilliardær Olav Thon (95) og tidligere tingrettsdommer Sissel Berdal Haga (79) skal gifte seg i sommer.

– Vi synes det var på tide, ler Thon.

– Ja, dere tenkte lenge?

– I sånne alvorlige spørsmål skal man være sikker på at det man gjør er noenlunde riktig, sier Thon til NRK.

I over 30 år har Haga vært Thons livsledsager. Han har samtidig vært gift med Inger Johanne Thon, som tidlig ble rammet av sykdommen Alzheimer. Hun døde i april i fjor.

Blir viet av Oslos ordfører Marianne Borgen

Olav Thon og Sissel Berdal Haga på tur i skogen i Oslo.

Thon og Haga har alltid brukt mye tid på turer ute i det fri, som her fra i vinter i Oslomarka.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

– Hvis du kjenner vår forhistorie, så vet du at vi har hatt god tid til å tenke oss om, og dette er selvfølgelig noe vi har snakket om en stund. Vi fant ut at nå er det tiden, og vi gleder oss, sier den vordende bruden, Sissel Berdal Haga, til Nettavisen, som først omtalte saken.

Thon forteller til NRK at vielsen skal stå på Thon-eide Hotel Bristol i Oslo 21. juni, og at de skal vies av Oslos ordfører Marianne Borgen (SV).

– Det blir meget nøkternt. Vi bruker ikke betegnelsen bryllup, vi kaller det en liten sammenkomst etter vielsen, sier Thon til NRK.

Blir et «tøft utdrikningslag»

Nå må du jo regne med at noen skal ha deg med på utdrikningslag?

– Ja, det blir tøft. I Hallingdal i gamle dager så var det jo slik at man ofte hadde med en flaske 96 %. Snart er jo jeg 96 år, så hvis det skulle ha noe med meg å gjøre, blir vel utdrikningslaget bestående av en «god dram 96%», ler Thon.

Eiendomsinvestoren sier han har funnet frem hallingbunaden, men at det er fordi den skal i bruk 17. mai.

– Sannsynligvis må bryllupsdagen tilbringes på kontoret på ettermiddagen, så da blir det nok vanlig mørk dress, sier Thon.

Olav Thon

Olav Thon og Sissel Berdal Haga har vært sammen i 30 år.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

– En hyggelig forlovelsestid

Han sier det ikke er planlagt noen bryllupsreise, men antar at det blir en tur i norske fjell. Thon understreker at de to er et lykkelig og forelsket par.

– Det syntes jeg absolutt. Vi kjenner hverandre meget godt og har vel omtrent gått jorda rundt sammen på ski. Så det har vært en hyggelig forlovelsestid.

– Har du tenkt på morgengave?

– Nei, jeg har ikke det. Men jeg tror Sissel er så nøktern at hvis hun får den vanlige kopp te som jeg serverer så blir hun fornøyd, forteller Thon.

Og han har heller ikke de største gaveønskene før bryllupet.

– Man har i grunn alt det man trenger. Dess mere man har, dess mere kan gå i stykker. Vi ønsker oss bare glade gjester, forteller Thon.

Olav Thon og Sissel Berdal Haga

Sissel Berdal Haga har tidligere sagt til NRK at hun tror hemmeligheten til parets liv er at de alltid har vært sporty.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Dommerfullmektig

Olav Thon er blant Norges mest kjente eiendomsinvestorer. Han er vokst opp på en gård i Ål i Hallingdal, og etter sigende brukte han inntektene fra salg av pelser til å skaffe startkapital til den virksomheten som siden skulle gjøre ham til en av Norges rikeste.

Thon er mannen bak selskapet Olav Thon Gruppen, som han i 2013 overdro til en stiftelse kalt Olav Thon Stiftelsen. Den har et vedtektsfestet formål om å støtte matematisk-naturvitenskapelig forskning og allmennyttige tiltak.

Sissel Berdal Haga er født og oppvokst i Oslo. I starten av yrkeskarrieren jobbet hun som saksbehandler og byråsjef i Justisdepartementet, som dommerfullmektig i Drammen og ved Byfogden i Oslo.

Fra 1984 var hun dommer i Oslo byrett, fram til hun gikk av med pensjon i 2010.

Da Haga sluttet som dommer, tiltrådte hun styreposisjoner i flere selskaper, herunder i Olav Thon Eiendomsselskap, og i Olav Thon Stiftelsen. Fra 2010 har hun også vært ansatt i Olav Thon Gruppen, blant annet som designansvarlig for alle interiører, logoer og uniformer.