Hopp til innhold

Øl og pølser i Holmenkollen

Fra 2011 kan du spise pølser og drikke øl på toppen av Holmenkollbakken. Oslo-politikerne vil nemlig ha restaurant i det nye hopptårnet.

Holmenkollen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Det blir restaurant og utkikkstårn i tårnet på den nye Holmenkollbakken, dersom politikerne i Oslo får det som de vil.

En enstemmig samferdsels- og miljøkomite går inn for å bygge restaurant og utkikkspunkt i bakken som skal stå klar i god tid før 2011.

Skiforeningen er entusiastiske til planene.

Tiltrengt utsiktspunkt

Komiteleder Rune Gerhardsen fra Arbeiderpartiet gleder seg allerede til å innta pølser og snaps på byens tak.

- Dette er et av de beste utsiktspunktene i Oslo. Dessuten er det alltid hyggelig å kunne sitte godt og se utover byen, med en øl, en Jägermeister og pølser, eller en kopp kaffe hvis man foretrekker det. Vi trenger slike steder i Oslo, sier Gerhardsen.

Mens kollenbrølet går blant publikum nede på sletta, kan de som har fått bord i fremtiden bytte ut våte sitteunderlag og termos, med hvite duker og duggfriske glass.

Forventer mye besøk

Idé-skisse for nytt anlegg i Holmenkollen
Foto: Illustrasjon: ØKAW Arkitekter MNAL as - Grindaker AS Landskapsarkitekter MNA / Scanpix

Men restauranten på toppen av hopptårnet skal også være åpen på hverdager, sier Gerhardsen.

- Med den turiststrømmen, og også en strøm av egne borgere som kommer til Holmenkollen, kommer denne restauranten til å bli godt besøkt, slår han fast.

Politikerne i Samferdsels- og miljøkomiteen er helt enige om at Oslo trenger et nytt utsiktstårn etter at Tryvannstårnet ble stengt av sikkerhetsgrunner.

Derfor stiller komiteen seg bak forslaget om et utkikkspunkt og restaurant i tårnet når en ny bakke skal bygges før Ski- VM i 2011.

Enstemmig bystyre

- Nå starter det konkrete planarbeidet, og da blir restauranten et viktig premiss. Og så vidt jeg kan bedømme står byens partier enstemmig  bak dette, sier Gerhardsen.

Han er ikke redd for at restaurant på toppen av hoppbakken ødelegger profilen til Holmenkollen.

- Den blir bare flottere, sier han.