Hopp til innhold

Mot tabelltopp for Fredrikstad

Spillerne på Fredrikstad kan bli historiske mandag - ikke siden 1966 har FFK ledet landets øverste divisjon.

Ardian Gashi (t.h.) og Tarik Elyounoussi

- Vi har en liten konkurranse gående nå, Tarik Elyounoussi og jeg, om hvem som scorer først. Jeg kan i alle fall love fullt trykk fra dommeren blåser i fløyta i dag, sier midtbanespiller på FFK, Ardian Gashi, til NRK.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det kan imidlertid bli resultatet etter mandagens kamp mot Bodø/Glimt.

- Før jeg ble født

Hvis hjemmekampen i plankebyen går østfoldingenes vei med mer enn ett mål, kan FFK toppe eliteserien.

I 1982 delte Fredrikstad førsteplassen etter aller første runde. Men vi må helt tilbake til 1966, for å finne Fredrikstad på topp av landets jeveste serie etter en hel runde med samtlige lag. Da var ikke midtbanespilleren Ardian Gashi født engang.

- Nei jeg ble født slik at jeg akkurat fikk med den delte serieledelsen i 1982, sier Gashi til NRK. Han mener noe må gjøres med den statistikken i kveld.

- Må stanse Glimts kontringer

- Nå er det på tide at vi gjør noe med den statistikken, sier Gashi som lover hardt trykk i mandagens kamp mot nordlendingene.

- Vi har en liten konkurranse gående nå, Tarik Elyounoussi og jeg, om hvem som scorer først. Jeg kan i alle fall love fullt trykk fra dommeren blåser i fløyta i dag, sier Gashi.

Men det betyr ikke at midtbanespilleren tror det blir en enkel match mot de gule fra nord mandag.

- De er et godt lag på hjemmebane. Men de er også et kontringssterkt lag. Først og fremst må vi greie å stanse disse kontringene, sier Gashi foran mandagens kamp.