Østberg vil ha rally på riksdekkende TV

Rallyfører Mads Østberg har selv tatt på seg jobben med å få rally-VM tilbake på riksdekkende TV i Norge.

Mads Østberg

Rally er en populær idrett i Norge. Rallyfører Mads Østberg har selv tatt på seg jobben med å få idretten tilbake på riksdekkende TV.

Foto: CITROEN RACING/AUSTRAL

Østfoldingen har sammen med sin egen far Morten Østberg jobbet hardt med å få realisert drømmen om rally-VM på riksdekkende TV i Norge.

De to har jobbet siden november i fjor, og nå ser drømmen ut til å bli virkelighet.

– Jeg har en del tid mellom sesongene, så jeg har jobbet knallhardt med dette siden jeg var ferdig i Wales. Jeg har vært på mange møter og fått åpnet mange dører. Jeg ser på det som at vi har veldig gode muligheter for at vi skal få til dette, sier han.

- Hvilke kanaler har du jobbet med?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

– Morsomt arbeid

Det var Radio Motor som først fortalte om saken. Østberg har også fortalt om arbeidet på sin Facebook-side.

«Jobber med å sikre tv rettigheter for WRC sesongen 2015 tilgjengelig for alle i Norge, gratis!», skriver han.

Rallyføreren ser for seg at en avtale kan være på plass allerede til Rally Sverige som starter 12. februar. Rallyføreren forteller at det har vært morsomt å jobbe med å selge inn rally til norske TV-kanaler.

– Jeg liker å jobbe med ting jeg brenner for, så det har vært et morsomt arbeid. Vi har blitt tatt godt imot, og vi blir behandlet på den måten jeg føler at det er verdt, sier han.

Mads Østberg

Østberg signerte i desember en ny kontrakt med Citröen, og skal denne sesongen kjøre på lag med tidenes beste rallyfører, Sebastien Loeb.

Foto: CITROEN RACING/AUSTRAL

– Viktig for rally

Men Østberg innrømmer at han håper på å slippe den samme jobben foran neste VM-sesong.

– Det er jo ikke slik at langrennsutøverne trenger å ringe rundt til TV-kanalene for å sikre at de kommer på TV. Men jeg føler at dette er viktig for rally. Får vi ballen til å rulle, så kommer folk til å se at dette er populært. Da slipper jeg forhåpentligvis å gjøre den samme jobben neste år.

- Hvorfor har du tatt på deg dette arbeidet?

– Det bør ikke være så vanskelig å forstå. Rally er min idrett og jeg bryr meg selvfølgelig om den. Jeg bryr meg også om at den er tilgjengelig for det norske folk.